Everestom Josha Winquista bola 97-bodová prietrž v Everette

NETKY.SK • 24 Október 2020, 12:37 • 2 min
Everestom Josha Winquista bola 97-bodová prietrž v Everette

Rodák z kanadského mesta St. Albert je v Banskej Bystrici - v tíme úradujúcich slovenských hokejových šampiónov - veľmi šťastný.

slovakia

left justify in out

Josh Winquist prišiel do najúspešnejšieho slovenského klubu ostatných rokov pred sezónou a na celé prostredie tohto klubu spod Urpína si veľmi rýchlo zvykol. Veď nie nadarmo sa hovorí, že hokejové zázemie je tu momentálne jedno z najlepších na Slovensku, aj keď káder prechádza značnou prestavbou.

 

 

Zmeny kádra

To bude zrejme dôvod, prečo hokejisti Banskej Bystrice po tom, ako trikrát za sebou vyhrali titul slovenských šampiónov a smerovali k nemu aj v štvrtej sezóne za sebou, teraz zdanlivo nemajú dôvod až na prílišné sebavedomie. Zatiaľ okupujú spodné priečky tabuľky, ale sezóna je značne rozbitá novým koronavírusom, ktorý postihol aj Baranov.

 

Aj za Marlies

No Winquist sa z pôsobenia na strednom Slovensku teší. „Prišiel som sem v polovici augusta a páči sa mi to tu. Ako chlapcom, tak aj mne,“ povedal kanadský útočník Banskej Bystrice, ktorý si už zahral aj v druhej najdôležitejšej lige za veľkou mlákou – v AHL za Toronto Marlies, Bakersfield Condors i Oklahoma City Barons.  

 

 

Bystrica je zábavná

No pôsobenie v hlavnom meste Slovenského národného povstania si nevie vynachváliť. „Páči sa mi mesto, ako aj veľa vecí. Je to zatiaľ veľmi zábavná skúsenosť,“ povedal 27-ročný zverenec trénera Norberta Javorčíka.

 

Výborný nahrávač

Po zápasoch v Kaufland cup si sypal pomyselný popol na hlavu. „Hm, myslel som si, že budem lepší v asistenciách,“ prezradil hokejista, ktorý v tíme Everett Silvertips zaznamenal v sezóne 2013/2014 až 49 prihrávok a dosiahol spolu úctyhodných 97 kanadských bodov. Ale on neustále verí, že sa to ešte zlepší. „Áno, vždy čakáš, že zaboduješ,“ netajil.

 

 

Verí v úspech

Rodáka zo St. Alberta teší, že jeho spoluhráči sa neustále snažia na sebe pracovať. „Páči sa mi, čo robíme. Viete, ak stále budeme robiť to, čo robíme, tak vyhráme veľa hokejových zápasov,“ poznamenal s optimizmom milovník tímu Washington Capitals.

 

Prečítajte si aj o švédskych hokejových bratoch v Banskej Bystrici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies