Európska únia zmrazila majetok 18 Ukrajincom vrátane Janukovyča

NETKY.SK • 6 Marec 2014, 08:30 • 2 min
Európska únia zmrazila majetok 18 Ukrajincom vrátane Janukovyča

BRUSEL - Európska únia zmrazila majetok 18 ukrajinským predstaviteľom podozrivým zo sprenevery verejných financií a z porušovania ľudských práv, informovala dnes agentúra RIA Novosti.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na zozname zverejnenom v Úradnom vestníku Európskej únie sú zosadený prezident Viktor Janukovyč, jeho dvaja synovia Oleksandr a Viktor, bývalý premiér Mykola Azarov, exminister vnútra Vitalij Zacharčenko, niekdajší generálny prokurátor Viktor Pšonka, bývalý šéf Ukrajinskej bezpečnostnej služby (SBU) Olexandr Jakymenko, niekdajší šéf prezidentskej administratívy Andrij Kľujev a ďalší.
      

Brusel tak vyhovel žiadosti nového ukrajinského vedenia. Nadviazal na kroky Švajčiarska, Lichtenštajnska a Rakúska, ktoré podobné opatrenia zaviedli minulý týždeň.
      

Nový ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk obvinil Janukovyča z vykradnutia štátnej pokladnice a informoval, že zmizli aj prijaté úvery vo výške 37 miliárd dolárov. Podľa Jaceňuka za ostatné tri roky odišlo zo štátnych prostriedkov na zahraničné offshorové účty 70 miliárd dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies