Európania aj napriek kríze investujú do svojich dovoleniek viac

NETKY.SK • 16 August 2011, 16:55 • 2 min
Európania aj napriek kríze investujú do svojich dovoleniek viac

Európania aj napriek kríze investujú do svojich dovoleniek viac - Svet Európania aj napriek súčasnej ekonomickej kríze investujú viac do svojich tohoročných dovoleniek. Zistil to prieskum Eurobarometer, o ktorom informoval ekonomický denník L'Echo.

slovakia

left justify in out

img

Európania aj napriek súčasnej ekonomickej kríze investujú viac do svojich tohoročných dovoleniek. Zistil to prieskum Eurobarometer, o ktorom informoval ekonomický denník L'Echo.
      Z prieskumu na rok 2011, v ktorom bolo oslovených 3500 respondentov z viacerých štátov Európskej únie (Belgičania, Briti, Francúzi, Nemci, Rakúšania, Španieli a Taliani) vyplynulo, že aj napriek pretrvávajúcej kríze ľudia väčšinou neobmedzili svoj rozpočet na tohtoročné dovolenky.
      Podľa prieskumu tento rok až 66 percent Európanov sa rozhodlo dopriať si dovolenku, čo je nárast o dve percentá oproti vlaňajšku. Zaujímavé je, že pre Európanov je najvďačnejším miestom dovolenky práve Starý kontinent. Osem z desiatich občanov EÚ strávi dovolenku v inom európskom štáte, pričom narastá aj počet tých, ktorí sa rozhodli dovolenkovať vo vlastnej krajine.
      Priemerný rozpočet Európanov venovaný na čerpanie dovolenky sa tento rok vyšplhal na 2605 eur na osobu. Belgičania patri k tým, ktorí na dovolenku venujú najviac finančných prostriedkov. Valóni podľa prieskumu minú v priemere 2582 eur, kým Flámi až 2622 eur. V porovnaní s  rokom 2007 Belgičania venovali na účely dovolenky o 500 eur viac. V porovnaní s rokom 2010 ide o nárast o 12 percent.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies