Eurokomisár pre migráciu: Európa nebude nikdy pevnosť. Nech žije masová migrácia!

NETKY.SK • 17 Máj 2018, 16:49 • 2 min
Eurokomisár pre migráciu: Európa nebude nikdy pevnosť. Nech žije masová migrácia!

BRUSEL - Fanatici v Európskej komisii zaujali ešte agresívnejší postoj než predtým, a teraz je to otázka kto z koho. Súčasná napätá situácia nevylučuje ai rozsiahle nepokoje. Európska komisia vyhlásila, že Európa bude v ďalších desaťročiach prijímať „masívne migračné vlny“ a Európa vraj nikdy „nebude pevnosťou“.

slovakia

left justify in out

Silné slová zazneli v stredu v Bruseli z úst eurokomisára Dimitrisa Avramopoulosa, informuje server www.euractiv.com. Európska komisia vraj zabráni akýmkoľvek plánom na postavenie plotu na grécko-tureckej hranici.

 

„Sme proti stavaniu plotov, práve naopak, sme za stavanie mostov so susednými krajinami,“ povedal v reakcii na to, že z Turecka do Grécka prúdi veľké množstvo nelegálnych migrantov.

 

„EÚ sa nikdy nestane pevnosťou. Migrácia zostane nielen v Európe, ale i celom svete po desaťročia a my musíme byť dobre pripravení. Žiadna krajina túto situáciu nezvládne sama.“

 

A tiež varovne dodal, že žiadny kút na európskom kontinente migrácii z krajín tretieho sveta neunikne. Solidarita vraj musí byť prejavovaná všetkými členskými štátmi, píše server stredoevropan.cz.

 

Avramopoulos bol v utorok obvinený z neprijateľného zasahovania do talianskych záležitostí, keď v rámci súčasných koaličných hovorov požadoval, aby talianska hranica zostala otvorená, informuje server ansa.it.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies