VIDEO: Premiér nesúhlasí s Igorom Matovičom. Ako vidí budúcnosť koalície?

NETKY.SK • 6 Máj 2022, 21:19 • 2 min
VIDEO: Premiér nesúhlasí s Igorom Matovičom. Ako vidí budúcnosť koalície?

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) sa vyjadril k otázkam súvisiacim s aktuálnym politickým dianím na Slovensku vo videu na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Vylúčenie poslankýň Romany Tabák a Katarína Hatrákovej z klubu OĽaNO podľa neho nebol trest. 

 

„V prvom rade nehovorme o treste, ale o tom, že panie poslankyne sa spreneverili hodnotám, s ktorými sme vstupovali ako OĽaNO do volieb. Reflektovali sme teda na to, že sme sa v tejto základnej hodnotovej otázke rozišli,“ uviedol na otázku, ktorá sa týkala rozhodnutia poslaneckého klubu OĽaNO vylúčiť poslankyne, ktoré nehlasovali za schválenie žiadosti prokuratúry o vydanie Roberta Fica (Smer-SD) do väzby.

 

 

V prípade postoja Sme rodina, ktorého poslanci sa zdržali hlasovania, Heger priznal, že s hnutím Borisa Kollára majú názorové rozdiely. Dodal, že sú obdobia, keď sa v koalícii na niektorého z partnerov nevie spoľahnúť. „Vtedy však zaberie iný, preto si myslím, že práve štvorkoalícia má opodstatnenie a chcem, aby sme ako štvorkoalícia dovládli," dodal. Uistil, že urobí všetko preto, aby udržal koalíciu až do riadnych volieb v roku 2024.

 

img

 

Vyhlásil, že vyjadrenia Igora Matoviča na adresu prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorými expremiér nazval hlavu štátu falošnou a zákernou, nepovažuje za vhodné. Priznal taktiež, že ho nebaví handrkovanie Matoviča s ministrom hospodárstva a lídrom SaS Richardom Sulíkom.  „Je v poriadku, keď sa stretávajú vo vecnej názorovej konfrontácii, no nemali by tam byť osobné útoky.“ 

 

Prečítajte si tiež: Vladimír Lengvarský čelí výzvam na odchod. Čo očakáva premiér?

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona