Matovič sa stretol s Kollárom, želal by si koalíciu štyroch strán

NETKY.SK • 2 Marec 2020, 13:26 • 2 min
Matovič sa stretol s Kollárom, želal by si koalíciu štyroch strán

BRATISLAVA - Líder OĽaNO Igor Matovič má ambíciu zostaviť vládu zo štyroch strán, aby mala koalícia ideálne ústavnú väčšinu v Národnej rade SR. Vyhlásil to na brífingu v parlamente po dnešnom rokovaní s predsedom Sme rodina Borisom Kollárom.

slovakia

left justify in out

S predsedom Za ľudí Andrejom Kiskom sa má podľa svojich slov stretnuť v utorok (3. 3.). Dnes chce zároveň volať s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. 

 

Počíta aj s Kiskom 

"Mojím cieľom je Slovensko zásadne zmeniť, na to potrebujeme ústavnú väčšinu, preto samozrejme počítam so stranou Za ľudí a Andrejom Kiskom," vyhlásil Matovič, pričom potvrdil svoju ambíciu byť premiérom. "Myslím si, že po takej objednávke, že 500 000 krúžkov, by bolo nazaj zbabelé utiecť z bojiska. (...) Ja urobím všetko preto, aby som naplnil verejnú objednávku," odpovedal na otázky novinárov.

 

 

 

img

 

Stretnutie so Sulíkom už absolvoval 

Líder OĽaNO tiež potvrdil, že už v nedeľu (1. 3.) sa stretol s predsedom SaS Richardom Sulíkom, s ktorým začal povolebné rokovania, v pondelok sa chce s ním stretnúť opäť. Dnes sa má navyše zísť predsedníctvo aj republiková rada SaS.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Richard Sulik (@richard_sulik),

 

Záujem o ministerstvo vnútra

Matovič predostrel, že OĽaNO ako protikorupčné hnutie bude mať záujem o ministerstvo vnútra, meno prípadného ministra nechcel povedať. Kollár zároveň potvrdil, že je tradíciou, že druhá najsilnejšia strana v koalícii získa post predsedu parlamentu, či ním bude on, nechcel konkretizovať. Líder OĽaNO sa má tiež podľa svojich slov stretnúť s expremiérkou Ivetou Radičovou.

 

img

 

Kvalitní úradníci by mali zostať

Matovič chce podľa svojich slov urobiť hrubú čiaru medzi politiku a odbornosť, nechce, aby sa na úradoch vymenili tisíce ľudí, "lebo to patrí nám". Čestným ľuďom na úradoch chcú dať podľa neho pocítiť, že si ich vážia.

 

O súdržnosť OĽaNO v NRSR sa neobáva

V poslaneckom klube OĽaNO sú podľa Matoviča ľudia, ktorí majú integritu, o jeho stabilitu sa neobáva. "Keď raz naši poslanci budú hlasovať za programové vyhlásenie vlády, a následne sa budú predkladať zákony, ktoré ho budú napĺňať, tak logicky, keď máte vnútornú integritu, čo naši zvolení poslanci majú, budú podporovať vládu," uzavrel.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona