Euro pokračuje v oslabovaní po znížení ratingu Portugalska

NETKY.SK • 13 Júl 2010, 12:43 • 2 min
Euro pokračuje v oslabovaní po znížení ratingu Portugalska

Euro pokračuje v oslabovaní po znížení ratingu Portugalska

slovakia

left justify in out

img

Euro pokračuje v oslabovaní po znížení ratingu Portugalska. Kurz spoločnej európskej meny klesol dnes ráno v Londýne o 0,5 % na 1,2536 USD/EUR z 1,2598 USD/EUR v pondelok (12. 7.) podvečer v New Yorku.
      Moody's Investors Service znížila rating dlhodobých záväzkov Portugalska na A1 z Aa2. Agentúra totiž počíta s pokračujúcim zhoršovaním finančnej sily krajiny. Verejný dlh v pomere k HDP rovnako ako k príjmom sa v uplynulých dvoch rokoch výrazne zvýšil a podľa Moody's bude aj v najbližšom období pokračovať v raste.
      Okrem toho pokles čínskych akcií utlmil optimizmus investorov, ktorý vyvolal pondelkový nečakane dobrý štart výsledkovej sezóny v USA. Trhy sa tiež obávajú o zdravie európskeho bankového sektora. Dolár je tradične považovaný za bezpečný prístav, kam investori sťahujú svoje prostriedky z rizikovejších aktív.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies