EÚ vyčlenila ďalších šesť miliónov eur na humanitárnu pomoc pre Líbyu

NETKY.SK • 3 August 2015, 13:04 • 2 min
EÚ vyčlenila ďalších šesť miliónov eur na humanitárnu pomoc pre Líbyu

BRUSEL - Európska komisia (EK) dnes oznámila, že poskytne dodatočnú sumu šesť miliónov eur pre humanitárnu pomoc určenú Líbyi.

slovakia

left justify in out

Pôjde o program núdzovej pomoci pre pokrytie najnaliehavejších potrieb ľudí, ktorí trpia na následky ozbrojeného konfliktu v tejto krajine. Program pomoci zahŕňa aj prisťahovalcov, utečencov a žiadateľov o azyl.
     

Eurokomisár pre humanitárnu pomoc a krízové opatrenia Christos Stylianidis upozornil, že Európska únia neopustí ľudí v Líbyi, ktorí trpia v dôsledku konfliktu.
     

"Nestranná a neutrálna humanitárna reakcia EÚ je kľúčová a je určená len na pokrytie najnaliehavejších potrieb," spresnil Stylianidis.
     

Komisár v tejto súvislosti vyzval všetky strany konfliktu, aby zastavili útoky proti civilistom a civilnej infraštruktúre, ako sú nemocnice a školy, a aby zabezpečili okamžitý, bezpečný a neobmedzený prístup humanitárnej pomoci k všetkým ľuďom, ktorí sa ocitli v núdzi.
     

Konflikt v Líbyi mal výrazný vplyv na životy civilistov a spôsobil nedostatok zdravotníckeho materiálu, viedol k nárastu vysídlencov a narušil poskytovanie základných služieb a fungovanie komunikácií, čo sťažilo prístup ohrozených ľudí k zásobám potravín a pohonných hmôt.
     

Európska komisia doteraz uvoľnila 8,76 milióna eur na podporu aktivít OSN, medzinárodných organizácií a mimovládnych organizácií, ktoré pomáhajú zmierňovať humanitárnu krízu v Líbyi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies