EÚ uvalila antidumpingové clá na čínske oceľové rúry

NETKY.SK • 14 November 2016, 15:50 • 2 min
EÚ uvalila antidumpingové clá na čínske oceľové rúry

BRUSEL - Európska únia rozhodla o zavedení dočasných antidumpingových ciel na bezšvové železné a oceľové rúry a potrubia z Číny.

slovakia

left justify in out

Ide o produkty, ktoré sa väčšinou používajú v elektrárňach, stavebníctve a ropnom a plynárenskom priemysle. Vyšetrovanie Európske komisie (EK) potvrdilo, že tieto čínske produkty sa v Európe predávajú za výrazne dumpingové ceny. EK na nich uvalila clá v rozmedzí od 43,3 do 81,1 %. Komisia o tom informovala v pondelok na svojej internetovej stránke.

 

Podľa správy EK by to malo zabrániť škodám pre európske firmy vyrábajúce oceľové potrubia a rúry. Prešetrovanie bolo iniciované 13. mája tohto roka po sťažnosti, ktorú podalo oceliarske odvetvie. V najbližších šiestich mesiacoch EK rozhodne, či tieto opatrenia budú trvalé a uplatnia sa na obdobie piatich rokov.

 

V súčasnosti v EÚ platí bezprecedentné množstvo obchodných ochranných opatrení, ktoré sú zamerané proti nespravodlivému dovozu oceľových produktov z tretích krajín. V platnosti je celkovo 40 antidumpingových opatrení a opatrení proti subvenciám. Osemnásť z nich sa týka produktov pochádzajúcich z Číny.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies