EÚ poskytla ďalších 10 miliónov eur na pomoc pri repatriácii cudzincov z Líbye

NETKY.SK • 14 Apríl 2011, 06:54 • 2 min
EÚ poskytla ďalších 10 miliónov eur na pomoc pri repatriácii cudzincov z Líbye

EÚ poskytla ďalších 10 miliónov eur na pomoc pri repatriácii cudzincov z Líbye

slovakia

left justify in out

Európska únia dnes uvoľnila ďalších desať miliónov eur na zjednodušenie vyriešenia repatriácie a evakuácie ľudí, ktorí uviazli na hraniciach vojnovým konfliktom zmietanej Líbye.
      Peňažné prostriedky sa využijú najmä na transport robotníkov, ktorí sa po vypuknutí občianskej vojny v Líbyi ocitli na tunisko-líbyjskom a egyptsko-líbyjskom pomedzí bez možnosti vrátiť sa do svojej vlasti.
      Sumu využijú humanitárni pracovníci únie spoločne s Medzinárodnou organizáciou pre migráciu, ktorá dohliada na pomoc odkázanej skupine cudzincov.
      Z Líbye od začiatku konfliktu evakuovali približne 5800 Európanov, ďalších 20.000 evakuovali plavidlá a lietadlá členských štátov Európskej únie do vlasti mimo EÚ.
      EÚ poskytla na začiatku marca 30 miliónov eur na humanitárnu pomoc, ktorá bola využitá na zabezpečenie dočasných prístreškov, prikrývok, jedla, pitnej vody a základných liekov pre utečencov. Celková suma poskytnutá EÚ a jej členskými štátmi na zmiernenie následkov humanitárnej krízy na líbyjských hraniciach sa k dnešnému dňu pohybuje podľa odhadu tesne pod hranicou 100 miliónov eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies