Eto'o po zápase s Líbyou ukončil reprezentačnú kariéru

NETKY.SK • 9 September 2013, 11:43 • 2 min
Eto'o po zápase s Líbyou ukončil reprezentačnú kariéru

YAOUNDÉ - Kamerunský futbalista Samuel Eto'o ukončil reprezentačnú kariéru. Informáciu pre agentúru AP potvrdil v nedeľu tréner národného tímu Volker Finke.

slovakia

left justify in out

Útočník londýnskej Chelsea mal po víťaznom stretnutí africkej kvalifikácie o postup na MS 2014 s Líbyou (1:0) spoluhráčom povedať, že zápas bol jeho posledným v národnom drese. "Samuel Eto'o je vynikajúci hráč a bude asi najvhodnejšie, ak on sám celú túto vec vysvetlí," nechcel bližšie komentovať rozhodnutie svojho zverenca tréner Finke. "Je jedinou osobou, ktorá by mala objasniť, prečo sa tak rozhodla. Samozrejme, svetovému i kamerunskému futbalu dal veľmi veľa, o tom niet pochýb," dodal na adresu kapitána "neskrotných levov".

Eto'o uzavrel reprezentačnú kapitolu mesiac pred záverečnou fázou kvalifikácie africkej zóny o účasť na MS 2014, kam si Kamerunčania definitívne zabezpečili účasť domácim víťazstvom nad Líbyou. Tridsaťdvaročný bývalý kanonier Realu Madrid, Mallorky, FC Barcelona, Interu Miláno či Anži Machačkala odstúpil z hry v druhom polčase, pravdepodobne pre zranenie nohy a pri odchode z ihriska ešte symbolicky zamával divákom na rozlúčku. Štvornásobný najlepší futbalista Afriky mal následne spoluhráčom v hoteli oznámiť, že najcennejší dres si už nikdy neoblečie. Médiám sa zatiaľ jeho vyjadrenie nepodarilo získať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies