Etická komisia FIFA navrhla trest pre funkcionára Helmuta Sandrocka

NETKY.SK • 8 September 2016, 14:49 • 2 min
Etická komisia FIFA navrhla trest pre funkcionára Helmuta Sandrocka

FRANKFURT - Pokutou a verejnoprospešnou službou navrhla vyšetrovacia komora etickej komisie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) potrestať funkcionára Helmuta Sandrocka, do februára tohto roka generálneho sekretára nemeckého zväzu (DVB).

slovakia

left justify in out

Odstúpil pre účasť na korupčnej afére spojenej s pridelením hostiteľských práv na majstrovstvá sveta 2006. Sandrocka obvinili z rovnakých skutkov ako jeho nadriadeného, bývalého prezidenta DVB Wolfganga Niersbacha, ktorého za neinformovanie o svojich zisteniach o neetickom správaní iných osôb a pre z toho vyplývajúci konflikt záujmov dostal v júli od FIFA dištanc na jeden rok. Vyviaznuť by mohol s pokutou 50-tisíc švajčiarskych frankov a službou v prospech spoločnosti.


Vyšetrovanie je v súčasnosti upriamené na ďalších štyroch protagonistov kauzy s podozrivými prevodmi peňazí počas kampane - šéfa organizačného výboru (OV) MS 2006 Franza Beckenbauera, Niersbachovho predchodcu na čele zväzu Thea Zwanzigera, viceprezidenta OV Horsta Schmidta a pokladníka OV Stefana Hansa. Tí sú podozriví z podvodu, prania špinavých peňazí a zlého spravovania a sprenevery cudzieho majetku. Sandrock bol takisto členom OV.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies