Česko uznalo líbyjských povstalcov za predstaviteľov krajiny

NETKY.SK • 29 August 2011, 18:00 • 2 min
Česko uznalo líbyjských povstalcov za predstaviteľov krajiny

Česko uznalo líbyjských povstalcov za predstaviteľov krajiny

slovakia

left justify in out

img

Česká republika uznala líbyjskú povstaleckú Prechodnú národnú radu za jediného legitímneho politického predstaviteľa Líbye. Povedal to dnes český minister zahraničných vecí Karel Schwarzenberg.
      "Vývoj situácie potvrdil rastúcu váhu Prechodnej národnej rady do tej miery, že sa reálne stala jediným legitímnym politickým predstaviteľom líbyjského ľudu," citoval ministra server novinky.cz.
      Česko je podľa Schwarzenberga pripravené poskytnúť Líbyi rýchlu humanitárnu pomoc. "Rovnako sa chceme podieľať na povojnovej obnove Líbye, a to bilaterálne, aj v rámci EÚ, OSN, NATO a tak ďalej. Ponúkame najmä našu neopakovateľnú skúsenosť s prechodom na demokratický systém vládnutia," dodal minister.
      Prechodnú národnú radu doteraz uznalo ako legitímneho predstaviteľa krajiny okolo 50 krajín. Vôbec prvé bolo v marci Francúzsko. Minulý týždeň ju uznala aj Liga arabských štátov. Africká únia sa vyjadrila, že čaká na ukončenie bojov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies