Černohorec Božovič po druhý raz v rovnakej rieke, povedie Amkar Perm

NETKY.SK • 30 September 2011, 17:42 • 2 min
Černohorec Božovič po druhý raz v rovnakej rieke, povedie Amkar Perm

Černohorec Božovič po druhý raz v rovnakej rieke, povedie Amkar Perm

slovakia

left justify in out

img

Čiernohorec Miodrag Božovič sa stal novým trénerom trápiaceho sa futbalového klubu Amkar Perm, v ktorom vystriedal Rašida Rachimova. Do klubu z najvyššej ruskej súťaže z oblasti Uralu sa 43-ročný kouč vrátil po troch rokoch.
      Perm prežíva športovú krízu, momentálne ťahá sériu desiatich duelov bez výhry a figuruje na 13. mieste. Amkar mal problémy aj v minulej sezóne, keď sa udržal tesne nad zónou zostupu, ale mal veľké finančné dlhy. Pomocnú ruku podala klubu národná federácia, ktorá umožnila tímu zotrvať v najvyššej súťaži.  
      V roku 2008 doviedol Božovič Amkar až na štvrté miesto a do finále Ruského pohára, no  potom kývol na ponuku konkurenčného FK Moskva. Pred štartom sezóny 2010 však klub vstúpil do likvidácie, pretože generálny sponzor Norilsk Nickel prestal financovať futbalové aktivity.  
      Božovič tak pokračoval ďalej. V apríli 2010 už sedel na lavičke Dinama Moskva, kde ho však po 12 mesiacoch prepustili, pričom osudnou sa mu stalo vyradenie vo štvrťfinále Ruského pohára na úkor Rostova.  V najvyššej ruskej súťaži tak došlo za posledných 24 hodín k dvom trénerským rošádam a štyrom za ostatných 10 dní. Trénerov menili aj v kluboch Anži Machačkala, Terek Groznyj a Tom Tomsk.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies