EP vysiela na Slovensko šesťčlennú kontrolnú delegáciu poslancov

NETKY.SK • 7 Marec 2018, 19:50 • 2 min
EP vysiela na Slovensko šesťčlennú kontrolnú delegáciu poslancov

BRUSEL/BRATISLAVA - Konferencia predsedov Európskeho parlamentu (EP) schválila v stredu zloženie osobitnej kontrolnej delegácie z viacerých politických skupín v EP, ktorá vo štvrtok a piatok (8.-9.3.) uskutoční na Slovensku prieskumnú pracovnú cestu súvisiacu s vraždou investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

slovakia

left justify in out

Delegácia, ktorá bude zložená zo šiestich poslancov, odcestuje na Slovensko v stredu večer. Delegáciu tvoria nasledujúci poslanci: nemecká poslankyňa Ingeborg Grässleová zo skupiny európskych ľudovcov (EĽS/EPP), britský poslanec Claude Moraes z frakcie socialistov a demokratov (S&D), poľský poslanec Ryszard Czarnecki zo skupiny Európskych konzervatívcov a reformistov (ECR), holandská poslankyňa Sophia in't Veldová z frakcie liberálov a demokratov (ALDE), maďarský poslanec Benedek Jávor zo skupiny Zelení/Európska slobodná aliancia a taliansky poslanec Marco Valli z frakcie Európa slobody a priamej demokracie (EFDD). Spolupredsedami delegácie sú Grässleová a Moraes.

 

Poslanci sa podľa programu stretnú so zástupcami mimovládnych organizácií zaoberajúcich sa bojom proti korupcii, s novinármi, predstaviteľmi vlády a štátu, zástupcami orgánov činných v trestnom konaní a predstaviteľmi Pôdohospodárskej platobnej agentúry. V piatok navštívia aj obec Veľká Mača, kde si uctia pamiatku Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

 

Tlačová konferencia spolupredsedov delegácie sa uskutoční v piatok na záver misie v priestoroch Informačnej kancelárie EP v Bratislave. Členovia delegácie po návrate zo Slovenska pripravia správu, ktorú predložia Konferencii predsedov EP a následne predstavia verejnosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies