EP sa priblížil odobratiu imunity prezidentskej kandidátke Marine Le Penovej

NETKY.SK • 1 Marec 2017, 07:38 • 2 min
EP sa priblížil odobratiu imunity prezidentskej kandidátke Marine Le Penovej

BRUSEL/ŠTRASBURG - Francúzska prezidentská kandidátka Marine Le Penová môže čoskoro prísť o imunitu europoslankyne.

slovakia

left justify in out

Výbor Európskeho parlamentu (EP) pre právne otázky totiž dnes pomerom hlasov 18:3 súhlasi so zrušením jej imunity. Toto rozhodnutie musí však ešte schváliť plénum EP.

 

Za iniciatívou odobrať imunitu Le Penovej je vyšetrovanie šéfky ultrapravicového Národného frontu (FN) v jej vlasti v súvislosti so zverejnením fotografií násilných činov džihádistov z Islamského štátu na jednej zo sociálnych sietí v roku 2015.

 

Rozširovanie záberov násilia je totiž vo Francúzsku trestným činom, ktorý možno potrestať až troma rokmi väzenia a pokutou 75.000 eur. Práve imunita Le Penovú zatiaľ chráni pred trestným stíhaním.

 

Kým samotná prezidentská kandidátka zatiaľ na rozhodnutie výboru europarlamentu nereagovala, podpredseda FN Florian Philippot sa vyjadril, že by sa hrôzy islamizmu mali prezentovať v rámci boja proti nemu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies