Enel uvažuje o predaji Slovenských elektrární

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 09:30 • 2 min
Enel uvažuje o predaji Slovenských elektrární

BRATISLAVA - "Enel zvažuje predaj elektrární", informujú Hospodárske noviny. Majoritný akcionár Slovenských elektrární, talianska spoločnosť Enel, totiž zvažuje predaj svojho 66-percentného podielu v podniku.

slovakia

left justify in out

Včera to potvrdil nový šéf spoločnosti Luca D'Agnese. "Naša skupina zvažuje predaj rôznych akvizícií. Slovenské elektrárne nie sú jedinou takouto akvizíciou," konštatoval D'Agnese. Potvrdil tak nedávne vyhlásenie generálneho riaditeľa Enelu Francesca Staraceho pre talianske médiá. Taliani vstúpili do Slovenských elektrární pred ôsmimi rokmi a za väčšinový podiel zaplatili štátu takmer 840 miliónov eur.

 

Hodnotu podniku však zvýšila dostavba jadrových blokov v Mochovciach. Namiesto stoviek miliónov by sa tak účet za elektrárne mal pohybovať rádovo v miliardách. "Špekuluje sa o sume okolo troch miliárd", predpokladá analytik spoločnosti Cyrrus Jiří Šimara. Denník sa venuje téme predaja Slovenských elektrární na prvej a druhej strane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies