Emotívne video pre Haláka v TD Garden, úctu mu vyjadrili aj Sekera či Budaj

NETKY.SK • 26 Február 2020, 10:42 • 2 min
Emotívne video pre Haláka v TD Garden, úctu mu vyjadrili aj Sekera či Budaj

USA/KANADA - Nočný bohatý program zápasov NHL priviedol na ľad až 7 slovenských hokejistov. Jaroslav Halák sa síce do bránky Bostonu nedostal, no celá TD Garden si uctila jeho míľnik. Podobná pocta čakala aj Ovečkina vo Washingtone.

slovakia

left justify in out

Pánik asistoval

Hokejisti Washingtonu zvíťazili v domácom zápase NHL nad Winnipegom 4:3 po nájazdoch. Slovenský útočník Richard Pánik sa na triumfe podieľal asistenciou. Na ľade strávil 9:02 minúty a mal plusový bod. V prebiehajúcom ročníku získal 16. kanadský bod (7+9).

 

 

Pocta pre Ovečkina

Kapitán Capitals Alexander Ovečkin otvoril v 2. minúte skóre a dosiahol 701. gól v profilige. Ruský útočník zároveň rozhodol v nájazdoch. Jeho krajan Iľja Kovaľčuk absolvoval debut za Washington, no nebodoval a nepremenil ani svoj nájazd. Domáci viedli už 3:0, ale Jets dokázali dostať zápas do predĺženia. Ovečkin strelil 43. gól v sezóne a rozhodol v piatej sérii nájazdov. Ovečkina pred samotným zápasom čakala ešte slávnostná ceremónia pri príležitosti jeho 700. gólu s videogratuláciami mnohých osobností.

 

 

Tesná prehra Habs

Tomáš Tatar si pripísal asistenciu, ale jeho Montreal na vlastnom ľade podľahol Vancouveru 3:4 po predĺžení. Dvadsaťdeväťročný krídelník mal na konte aj dva plusové body. V tejto sezóne už nazbieral 56 kanadských bodov (21+35) a chýbajú mu už iba dva od vyrovnania osobného bodového maxima v kariére, ktoré si utvoril v minulej sezóne v 80 dueloch. Domáci viedli 2:0 aj 3:2, ale Canucks dokázali vyrovnať. V predĺžení napokon rozhodol Tyler Toffoli. Jeho spoluhráč Quinn Hughes dosiahol 42. asistenciu v sezóne sa stal sa prvým nováčikom, ktorý v tomto ročníku pokoril hranicu 50 bodov. 

 

 

Tretia porážka v rade

Tampa Bay utrpela tretiu prehru za sebou, keď doma nestačila na Toronto 3:4. V drese "bleskov" sa predstavil slovenský obranca Erik Černák, ktorý absolvoval 22:01 minúty a do štatistík mu pribudol plusový bod. Za hostí nehral Martin Marinčin. Dva góly "javorových listov" strelil John Tavares. 

 

 

Boston nestačil na Calgary

Hráči Bostonu prehrali druhýkrát za sebou. Doma podľahli Calgary 2:5. V bránke Bruins dostal prednosť pred Jaroslavom Halákom Fín Tuukka Rask a predviedol 26 zákrokov. Prišiel však o sériu 20 domácich duelov, v ktorých Bruins bodovali. Kapitán "medveďov" Zdeno Chára odohral 18 minút a mal mínusový bod. Dvoma gólmi prispeli Flames k výhre Sean Monahan a Mikael Backlund a český brankár David Rittich mal 26 úspešných zákrokov.

 

 

Ďalšia slovenská stopa v NHL

Aj v Bostone sa pred zápasom udiala slávnostná ceremónia a jej ústrednou postavou bol Halák. Ten počas tejto sezóny dosiahol významný míľnik vo svojej kariére v NHL, keď sa 3. decembra stal 74. brankárom v ligovej histórii, ktorý odchytal svoj 500. zápas. Okorenil ho čistým kontom, ktorým pomohol Bruins k výhre 2:0 nad Carolinou. 

 

VIDEO

 

Ceremoniál pre Haláka

Tridsaťštyriročnému bratislavskému rodákovi na ceremónii robili spoločnosť manželka, dcéra i syn. Od spoluhráčov dostal víno a hodinky, vedenie tímu mu venovalo pamätnú plaketu a striebornú hokejku. Okrem prítomných mu k tomuto míľniku zagratulovali aj bývalí spoluhráči prostredníctvom videa, ktoré v TD Garden pripomenulo aj jeho najsvetlejšie body v kariére. V nej v NHL odohral 14 sezón v dresoch Montrealu, St. Louis, Washingtonu, Islanders a Bostonu. Halák má v tejto sezóne bilanciu 16-6-6 s 91,8% úspešnosťou zákrokov, celkovo v profilige zaznamenal 50 shutoutov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Boston Bruins (@nhlbruins),

 

Jaroš smolným hrdinom 

Obranca Christián Jaroš nastúpil za Ottawu na ľade Nashvillu, ktorý uspel 3:2. Jaroš mal podiel na víťaznom góle "predátorov". V 10. minúte tretej tretiny potrestal jeho vylúčenie Viktor Arvidsson a stanovil konečné skóre 3:2. 

 

 

Hviezdy naďalej stúpajú 

Dallas aj s Andrejom Sekerom triumfoval v Caroline 4:1. Slovenský zadák nebodoval. V domácom drese zaznamenal sezóny debut brankár Alex Nedeljkovic, zaznamenal 12 úspešných zásahov a v prvej tretine inkasoval trikrát.

 

 

Nová formácia Oilers sa ukázala

Anaheim zdolal Edmonton 4:3 po predĺžení a v domácom drese po výmene z Columbusu zaznamenal výborný debut Sonny Milano. Ducks zastavili sériu piatich prehier. Oilers nastúpili s novým zložením prvej formácie, kapitána Connora McDavida na krídlach doplnili nové akvizície Tyler Ennis (prišiel z Ottawy) a Andreas Athanasiou (prišiel z Detroitu). 

 

 

Výsledky nočných zápasov NHL:

Boston - Calgary 2:5 

Carolina - Dallas 1:4 

Montreal - Vancouver 3:4 pp (T. TATAR za domácich 0+1) 

New York Islanders - New York Rangers 3:4 pp 

Philadelphia - San Jose 4:2

Tampa Bay - Toronto 3:4 

Washington - Winnipeg 4:3 pp a sn (R. PÁNIK za domácich 0+1) 

Detroit - New Jersey 1:4 

Minesota - Columbus 5:4 

Nashville - Ottawa 3:2 

St. Louis - Chicago 6:5

Arizona - Florida 1:2 

Anaheim - Edmonton 4:3 pp

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona