EL: Životné nožničky Šurala pomohli Libercu do šestnásťfinále!

NETKY.SK • 13 December 2013, 11:29 • 2 min
EL: Životné nožničky Šurala pomohli Libercu do šestnásťfinále!

LIBEREC - Futbalisti Slovana Liberec sa pomerne nečakane prebojovali do šestnásťfinále Európskej ligy.

slovakia

left justify in out

Zverenci Jaroslava Šilhavého zvíťazili vo štvrtkovom zápase záverečného 6. kola skupinovej fázy kontinentálneho pohára číslo dva na ihrisku Estorilu Praia 2:1, čo v kombinácii s domácou prehrou SC Freiburg s FC Sevilla (0:2) posunulo ďalej český tím. Životný gól dosiahol v Portugalsku Josef Šural. Dvadsaťtriročný stredopoliar sa po rohovom kope dostal ku hlavičke spoluhráča a chrbtom bránke poslal pohotovými nožničkami loptu do siete. Jeho presný zásah z 18. min posilnil ambiciózny Liberec, ktorý na pôde portugalského mužstva pridal ďalší gól 20 minút pred koncom riadneho hracieho času zásluhou Michaela Rabušica.

"Asi sme ešte nikdy nehrali takýto dôležitý zápas, takže pre mňa je to životný gól. Som veľmi rád, že som pomohol Libercu k postupu," cituje Šurala spravodajský server iDnes.cz. Bývalý mládežnícky reprezentant Česka vlani v auguste prekonal nožničkami brankára Českých Budějovíc Michala Daněka a vyhral anketu o gól roka. "Keď je tam možnosť, vždy to skúsim. Priznám sa, že na tréningu občas skúšam zakončenie nožničkami," doplnil Šural a opísal svoj gól proti Estorilu: "Mám sa pri štandardných situáciách motať na 'malom vápne'. Kováč vyhral po rohu hlavičku a mne išla lopta na koleno. Dal som si to hore a nič iné mi už nezostávalo, musel by som sa tam otáčať tri sekundy. Bolo to celkom nízko, tak som sa snažil tú strelu tlačiť dole. Išlo to pod brvno, takže to bolo len o kúsok. Vďakabohu, že to tam spadlo." 

Český futbal bude mať v jarnom šestnásťfinále EL až dvojité klubové zastúpenie. Okrem Liberca sa vo vyraďovacej fáze predstaví aj Viktoria Plzeň, ktorá sa klasifikovala zásluhou tretieho miesta v základnej skupine Ligy majstrov. "Je to veľký úspech pre náš futbal. Najmä sme si zase trochu polepšili koeficient. Myslím si, že už to bude stačiť na tie nasledujúce sezóny. To je asi najväčší úspech," uzavrel rodák z obce Hustopeče. K postupu Liberca pomohli aj dvaja Slováci, brankár Lukáš Hroššo odchytal v Portugalsku celé stretnutie a záložník Ľuboš Kolár nastúpil v 71. min. 

Žreb šestnáťfinále Európskej ligy 2013/2014 je na programe v pondelok vo švajčiarskom sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) Nyone. Slovan Liberec figuruje medzi nenasadenými mužstvami, takže jeho súperom môžu byť aj špičkové kluby na čele s anglickým Tottenhamom Hotspur, španielskou Valenciu či nemeckým Eintrachtom Frankfurt. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies