EL: Trio slovenských tímov chce uspieť na ihriskách súperov

NETKY.SK • 17 Júl 2013, 11:46 • 2 min
EL: Trio slovenských tímov chce uspieť na ihriskách súperov

BRATISLAVA - Až trojica slovenských klubov bude v permanencii vo štvrtok večer vo futbalovej Európskej lige UEFA 2013/2014.

slovakia

left justify in out

Zhodou okolností všetci traja slovenskí zástupcovia nastúpia na ihriskách súperov. Ako prvý začne svoj úvodný zápas v 2. predkole kontinentálneho pohára číslo dva FK Senica, ktorý sa predstaví na ihrisku FK Mladost Podgorica v Čiernej Hore (18.00 h). Nasledovať bude duel AS Trenčín v Helsingborgu proti švédskemu IFK Göteborg (19.00 h SELČ) a rušný deň z pohľadu slovenských klubov uzavrie súboj MŠK Žilina na pôde slovinskej Olimpije Ľubľana (20.45 h). 

"Záhoráci" sa predstavia v pohárovej Európe už tretíkrát po sebe. Pri premiére pred dvoma rokmi stroskotali v 3. predkole EL UEFA na rakúskom Red Bulle Salzburg, vlani prešli v 1. predkole rovnakej súťaže cez maďarský MTK Budapešť a v 2. predkole nestačili na favorizovaný APOEL Nikózia. Tento rok sú ich šance na postup otvorené. "Sme stabilizovaný klub. Už tretí rok po sebe hráme Európsku ligu, čo je pre nás výborný výsledok. Náš cieľ je jasný - chceme dôstojne reprezentovať Slovensko," šalamúnsky vyhlásil ešte na minulotýždňovej tlačovej konferencii prezident FK Senica Viktor Blažek. Podgorica prešla v 1. predkole cez maďarský Videoton Fehérvár, keď rozhodujúci gól dal v nadstavenom čase z pokutového kopu Ivan Kneževič. "Určite nás čaká kvalitný súper, keďže Podgorica dokázala vyradiť silný Videoton. Rozhodne však do Čiernej Hory odcestujeme s veľkým odhodlaním, chceme odtiaľ priviezť dobrý výsledok. Najlepšie by bolo, keby sme neinkasovali a podarilo sa nám vonku streliť nejaký gól, to je ideálny scenár. Psychicky nám pomohlo, že sme zvládli ligovú generálku s Trnavou, aj keď je to už za nami. Teraz nás čaká veľká výzva, musíme sa v hlavách nastaviť a pristúpiť k tomu stretnutiu s maximálnou vážnosťou," povedal pre agentúru SITA útočník Seničanov s reprezentačnými skúsenosťami Juraj Piroska. 

Na mužstvo spod Čákovho hradu čaká premiéra v pohárovej Európe. Trenčanom v lete ubudli z kádra dve opory - útočník František Kubík (Arsenal Kyjev) a stredopoliar Stanislav Lobotka (Ajax Amsterdam), ale AS chce na severe kontinentu presvedčiť o svojich kvalitách. Tie potvrdil aj v corgoňligovej generálke na štvrtkový súboj. Štvorgólovým výpraskom si to odniesla Nitra, pričom hetrikom sa zaskvel Fanendo Adi. "Göteborg má skúsených a fyzicky veľmi silných hráčov. Pre úspech budeme musieť odviesť maximum," povedal pre oficiálnu stránku Európskej futbalovej únie (UEFA) nový kouč Trenčanov Ľuboš Nosický. Zápas na severe Európy sa uskutoční v Helsingborgu, ktorý leží takmer 220 kilometrov južne od domovského stánku IFK. Dôvodom zmeny dejiska sú majstrovstvá Európy futbalistiek, ktorá sa hrajú aj v Göteborgu. Zaujímavé je, že ani odveta sa neuskutoční na domácom štadióne Trenčína. Duel odohrajú na budúci štvrtok 25. júla v Dubnici nad Váhom, pretože štadión v Trenčíne nesplnil štandardy potrebné pre zorganizovanie stretnutia v EL 

Najviac skúseností s účinkovaním v kontinentálnych pohároch majú Žilinčania. Tí už v 1. predkole tejto sezóny prešli cez gruzínsky tím Torpedo Kutaisi (výsledky: 3:0 /vonku/, 3:3 /doma/, pozn.). Slovinský súper "šošonov" má však zvučnejšie meno. Olimpija Ľubľana sa kvalifikovala do pohárovej Európy druhým miestom v konečnej tabuľke ročníka 2012/2013 najvyššej domácej ligovej súťaže. Jej trénerom je 36-ročný bývalý stredopoliar Andrej Razdrh. Káder "zeleno-bielych" je zložený prevažne z mladých futbalistov, figuruje v ňom viacero slovinských reprezentantov v kategórii do 21 rokov. Olimpiji nevyšiel vstup do súťažnej sezóny. Už piaty rok v sérii prehrala v úvodnom kole najvyššej domácej súťaže, v sobotu neuspela doma s Rudarom Velenje (1:2). Od postupu do elitnej slovinskej ligy v sezóne 2008/2009 Olimpija prehrala vo všetkých piatich vstupných dueloch do ligového ročníka. "Zúfalo potrebujeme pozitívny výsledok. Musíme si zlepšiť psychiku. Verím, že sa nám to podarí už v nasledujúcom zápase proti Žiline," povedal pre klubový web kormidelník slovinského vicemajstra Razdrh. 

Odvety všetkých troch stretnutí s účasťou slovenských klubov sú na programe na budúci štvrtok 25. júla. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies