EL: Markevič dúfa, že fanúšikovia vo Varšave podporia Dnipro

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 10:11 • 2 min
EL: Markevič dúfa, že fanúšikovia vo Varšave podporia Dnipro

VARŠAVA - Tréner ukrajinského finalistu futbalovej Európskej ligy Dnipra Dnipropetrovsk Miron Markevič verí, že poľskí priaznivci sa v stredajšom dueli vo Varšave proti FC Sevilla priklonia na stranu jeho mužstva.

slovakia

left justify in out

"Predpokladáme, že z Ukrajiny príde okolo desaťtisíc našich fanúšikov," povedal plynule po poľsky pre televíziu TVP 64-ročný Markevič.


Kouč Dnipra sa narodil v Ľvovskej oblasti, ktorá v minulosti patrila k poľskému územiu. "Môj starý otec bol Poliak. On ma naučil po poľsky. Narodil som sa vo Ľvove. Sedem rokov som tam pracoval v klube Karpaty v meste, kde veľa ľudí hovorí poľským jazykom. Pracoval som aj v klube Volyň Luck, ktorý je taktiež blízko Poľska," vyhlásil podľa portálu sport.pl Markevič, ktorý bol v minulosti krátko aj trénerom ukrajinskej reprezentácie.


Možný je však aj scenár, že poľskí priaznivci na tribúnach sa priklonia na stranu FC Sevilla, kde hráva reprezentant Grzegorz Krychowiak. "Pre mňa ako Poliaka pôjde o jedinečný zápas. V Seville som prvý rok a hneď budem mať možnosť nastúpiť v jej drese pred poľskými fanúšikmi vo Varšave. Prvýkrát nastúpim na našom Národnom štadióne bez orla na hrudi (symbol Poľska, pozn.). Som na to veľmi pyšný," vyhlásil Krychowiak, ktorý sa v prípade štartu stane štvrtým poľským hráčom vo finále európskeho pohára číslo dva. V tíme Sevilly figuruje aj Francúz s poľskými koreňmi Timothée Kolodziejczak. Do Varšavy zo Sevilly priletí viac ako 30 lietadiel s priaznivcami andalúzskeho mužstva. Očakáva sa približne 7600 fanúšikov tímu trénera Unaia Emeryho.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies