EL: Ďubek si vymenil kopačky a strelil gól hlavou

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 10:03 • 2 min
EL: Ďubek si vymenil kopačky a strelil gól hlavou

LIBEREC - Jedným z kľúčových futbalistov Slovana Liberec v dvojsúboji 2. predkola Európskej ligy s MFK Košice bol Slovák Tomáš Ďubek. Po faule na neho sa pred týždňom v Čermeli kopal pokutový kop, ktorý rozhodol o víťazstve hostí 1:0.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok v Liberci zasa svojím gólom načal Košičanov, keď sa v 54. min presadil hlavou po centri Josefa Šurala. Domáci napokon zvíťazili hladko 3:0 a zahrajú si v 3. predkole EL proti rumunskému tímu Astra Giurgiu, zatiaľ čo východniari v Európe skončili.

"V prestávke som si vymenil kopačky, je to môj rituál. Robím to vždy, keď nie som spokojný so svojím výkonom. Chcem niečo zmeniť, a keďže číslo dresu si nemôžem vziať iné, aspoň sa prezujem," povedal Ďubek v rozhovore pre server idnes.cz. 

Kopačky mal síce v druhom polčase nové, ale gól strelil hlavou. "Bola to hlava či rameno. Je jedno ako gól padol. Som rád, že som pomohol mužstvu. Prvý gól za Liberec, navyše pred domácimi fanúšikmi v dôležitom zápase, ma veľmi potešil," dodal Ďubek. 

Dvadsaťsedemročný ofenzívny stredopoliar predtým strávil 12 rokov v Ružomberku. Teraz chce odviesť maximum pre svojho nového zamestnávateľa. Nad svoj výkon proti Košiciam však stavia kolektív. "Odmakali sme ako tím oba zápasy. Dali sme štyri góly a nedostali ani jeden. Postúpili sme zrejme zaslúžene," podotkol Ďubek. 

Slovenský súper nezabudol pochváliť Košičanov za predvedenú hru, hoci celkové skóre poukazuje skôr na hladký postup Liberca. "Košice neboli slabým súperom. Ich hra je zaujímavá - obrana, nakopávané lopty, veľa súbojov. Oba zápasy boli ťažké, ale zvládli sme ich. U nich vďaka defenzívnej hre a doma zvýšenou bojovnosťou a trom gólom. Teraz nás čakajú Rumuni, ale ešte predtým 1. kolo domácej súťaže v Českých Budějoviciach," uzavrel Ďubek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies