EL: Čmelík s Paurom výraznými postavami žilinského triumfu

NETKY.SK • 21 August 2015, 11:36 • 2 min
EL: Čmelík s Paurom výraznými postavami žilinského triumfu

ŽILINA - K senzačnému triumfu MŠK Žilina nad španielskym futbalovým klubom Athletic Bilbao 3:2 vo štvrtkovom domácom prvom stretnutí play-off o postup do skupinovej fázy Európskej ligy 2015/2016 výraznou mierou prispeli aj Lukáš Čmelík s Jakubom Paurom.

slovakia

left justify in out

Neúnavní krídelníci ťahali útočné akcie, iba 19-ročný Čmelík bol v úvodnom dejstve jednoznačne najaktívnejším mužom na ihrisku pod Dubňom. O štyri roky starší Paur v 66. min dosiahol tečovanou strelou kontaktný zásah, ktorý vlial do žíl domácich čerstvú energiu.

 

"Bol to pre nás veľmi emotívny zápas, opäť sme dokázali zvrátiť nepriaznivú situáciu v samotnom závere," pripomenul rodák z Višňového Paur zásah Williama Alvesa de Oliveiru v poslednej sekunde odvety tretieho predkola na pôde ukrajinského tímu Vorskla Poltava a zhodnotil: "Prvý polčas sme odštartovali veľmi dobre, mali sme tlak i nejaké možnosti na strelenie gólu. Možno nám to zobralo príliš veľa síl, začali sme zhurta. Potom nás trochu zavreli a dvakrát sme inkasovali, ale bolo nesmierne dôležité, že sme sa z toho nezložili a otočili sme stav." Jakub Paur potvrdil, že po tom, ako rozvlnil sieť, dostali Žilinčania druhý dych: "Cez prestávku sme si v kabíne povedali, že treba skórovať, aby sa chytili aj diváci. Presne to sa udialo, takže ma teší, že mi to tam padlo. Sme vynikajúco rozbehnutí, no zároveň vieme, že v Bilbau na nás čaká veľmi ťažký duel. Príde mnoho ľudí, zažijeme dobrú školu. Pokúsime sa aj vonku dať nejaký gól a postúpiť."

 

Žilinský rodák Čmelík sa nezľakol ani hráčov baskického favorita, nebál sa ísť do súbojov jeden na jedného a krátko po zmene strán sa dostal do dobrej príležitosti, ale lobom neznížil. "Futbal sa robí pre divákov, strelecky sa presadili iní. William bol opäť fantastický, je žolík ako sa patrí. Cez polčas zaznelo, že je to naše životné vystúpenie a disponujeme kvalitou, aby sme útočili i proti Bilbau. Aj za stavu 2:2 sme išli za víťazstvom a myslím si, že sme boli lepším mužstvom," uviedol Lukáš Čmelík a na margo kontaktného zásahu svojho kolegu z opačného krídla doplnil: "V tom čase nám možno už tri štvrtiny štadióna neverili, po druhom inkasovanom góle bolo hrobové ticho. Paurova strela nabudila tiež tribúny."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies