Egyptskí ozbrojenci usmrtili najmenej troch ľudí pri útoku na autobus

NETKY.SK • 15 Júl 2013, 10:19 • 2 min
Egyptskí ozbrojenci usmrtili najmenej troch ľudí pri útoku na autobus

KÁHIRA - Najmenej troch mŕtvych a 17 zranených si vyžiadal dnes útok predpokladaných islamistických militantov na autobus s pracovníkmi cementárne v egyptskej provincii Severný Sinaj. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne bezpečnostné a zdravotnícke zdroje.

slovakia

left justify in out

Militanti podľa Reuters útočili ručnými protitankovými granátometmi v meste Aríš. Po tom, ako egyptská armáda pred necelými dvoma týždňami zosadila prezidenta Muhammada Mursího, útokov na Sinaji pribudlo. Ozbrojené islamistické skupiny využívajú neistú situáciu a pokúšajú sa rozšíriť svoju moc na polostrove, hraničiacom s pásmom Gazy a s Izraelom.

Pri útokoch islamistických ozbrojencov na Sinajskom polostrove zahynulo od zosadenie Mursího vlády najmenej 13 ľudí. Hlavnými cieľmi ich útokov sú bezpečnostné stanovištia polície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies