Egypt znovuotvoril pláže po sérií žraločích útokov pri Šarm-aš-Šajchu

NETKY.SK • 13 December 2010, 13:03 • 2 min
Egypt znovuotvoril pláže po sérií žraločích útokov pri Šarm-aš-Šajchu

Egypt znovuotvoril pláže po sérií žraločích útokov pri Šarm-aš-Šajchu

slovakia

left justify in out

Egyptské úrady povolili znovuotvorenie pláží, uzatvorených po sérii žraločích útokov pri letovisku egyptskom Šarm aš-Šajch, pri ktorých za posledné dva týždne zahynula jedna turistka a ďalší štyria utrpeli zranenia.
      "Povolili sme znovuotvorenie pláží pod podmienkou, že majitelia hotelov budú dodržiavať nové predpisy na zaistenie bezpečnosti zahraničných turistov pri plávaní a potápaní," oznámil v nedeľu guvernér regiónu Južný Sinaj Muhammad Abdal Šúša.
      Novozavedené opatrenia zahŕňajú neustále monitorovanie morského pobrežia na člnoch, ako aj rozmiestnenie pozorovacích veží pozdĺž pobrežia, na ktorých sa budú mať služby profesionálni potápači vybavení ďalekohľadmi. Turisti sa budú musieť zdržiavať len vo vyhradených plaveckých zónach a dodržiavať zákaz kŕmenia žralokov.
      Pri žraločích útokoch pri pobreží populárneho egyptského letoviska Šarm-aš-Šajch zahynula 5. decembra 70-ročná Nemka a predtým utrpeli zranenia štyria Rusi a jeden Ukrajine. Išlo o prvú obeť žraloka v Egypte od roku 2004. Miestne úrady rozhodli o dočasnom uzavretí pláží, čo viedlo k hromadnému odlivu turistov.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies