Premiér chce vyhovieť zaočkovaným. Nerád by volil najtvrdšiu cestu

NETKY.SK • 3 November 2021, 18:47 • 2 min
Premiér chce vyhovieť zaočkovaným. Nerád by volil najtvrdšiu cestu

KOŠICE - Eduard Heger opäť vyzval všetkých nezaočkovaných, obzvlášť v kategórii 50 a viac rokov, aby prehodnotili svoje rozhodnutie a poradili sa o očkovaní s lekárom.

slovakia

left justify in out

Ľudia zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19 by mali mať prístup do vybraných prevádzok aj v čiernych okresoch. Myslí si to predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO). Rozhodnutie však bude na konzíliu odborníkov, skonštatoval na stredajšej tlačovej konferencii v Košiciach. Sprísňovanie protiepidemických opatrení na štátnych hraniciach nepovažuje za potrebné. 

 

img

 

Prečítajt si tiež: WHO schválila ďalšiu vakcínu proti COVID-19!

 

Opatreniami vo fitnescentrách či reštauráciách pre zaočkovaných v čiernych okresoch sa už podľa jeho slov konzílium odborníkov zaoberalo, no pred sviatkami ich nechcelo uvoľniť. Téme sa má opätovne venovať vo štvrtok. Heger ozrejmil, že to súvisí aj s viacerými podnetmi nespokojných podnikateľov. "Myslím si, že sa tomuto potrebujeme povenovať, aby sme prevádzky mohli vrátiť do života pre zaočkovaných ľudí, lebo vieme, že nie sú ohrození," skonštatoval s tým, že väčšinou nekončia v nemocniciach. 

 

img

 

Cieľom Slovenska je podľa neho tak, ako v iných krajinách, dosiahnuť vysokú mieru zaočkovanosti a upustiť z opatrení. "Budem rád, ak zmeníme myslenie na Slovensku a nebudeme chcieť ísť najtvrdšou cestou – premorovaním, ale pristúpime k tomu zodpovedne a využijeme práve vakcíny, ktorých máme dostatok," zhrnul.

 

Možno vás zaujme: Eduard Heger: Opoziční lídri strašia klamstvami

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies