Henryho v AS Monaco nahradí Jardim

NETKY.SK • 25 Január 2019, 08:30 • 2 min
Henryho v AS Monaco nahradí Jardim

MONACO - Účastník najvyššej francúzskej futbalovej súťaže AS Monaco už nepočíta so službami trénera Thierryho Henryho. Počas včerajších hodín ho vedenie oficiálne suspendovalo a podľa BBC už definitívne opustil klub. Najpravdepodobnejší nástupca podľa britského zdroja je Leonardo Jardim, práve jeho Henry nahradil len pred troma mesiacmi.

slovakia

left justify in out

Thierry Daniel Henry je bývalý francúzsky futbalový útočník. Trikrát bol nominovaný na cenu Najlepší futbalista roka, dvakrát skončil druhý (v rokoch 2003 a 2004). S profesionálnou kariérou začal v klube AS Monako, vtedy ešte na pozícií ľavého krídelníka. V Arsenale dosiahol viaceré úspechy, bol kapitánom tímu a zahral si aj finále Ligy majstrov v roku 2006, kde sa vtedy jeho Arsenal stretol s Barcelonou. Arsenal prehral 1:2 a čakalo sa, že Henry odíde práve do Barcelony. 

 

 

Nakoniec ho katalánska metropola získala až v letnom prestupovom termíne 2007, a to za 24 miliónov eur, v ktorej drese vyhral v sezóne 2008 – 09 treble – ligu, pohár aj Ligu majstrov. Okrem iného pôsobil aj za oceánom v Major League Soccer. 

 

 

Do Monaka sa vratil teda už ako tréner a vedenie si od thto angažmá veľa sľubovalo. Rozhodlo sa však ukončiť spoluprácu s týmto bývalým francúzskym reprezentantom po predchádzajúcich dvoch prehrách a iba dvadsiatich zápasoch vo funkcii. V lige kniežatá doma podľahli Štrasburgu 1:5 a v utorok vypadli z národného pohára po prehre 1:3 s Metz. Monaco figuruje na predposlednom 19. mieste v tabuľke Ligue 1.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies