Zatkli hovorcu zosadeného prezidenta Mursího

NETKY.SK • 1 Január 2014, 11:01 • 2 min
Zatkli hovorcu zosadeného prezidenta Mursího

KÁHIRA - V Egypte zatkli v utorok jedného z lídrov zakázaného hnutia Moslimské bratstvo a bývalého hovorcu zosadeného prezidenta Muhammada Mursího.Informoval o tom egyptský minister vnútra, na ktorého sa odvolala agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

"Jásira Alího odviezli na policajnú stanicu v Gíze," uviedol minister vnútra Muhammad Ibráhím. 

Od zosadenia prezidenta Mursího, ku ktorému došlo začiatkom júla, boli z rôznych trestných činov obvinené stovky členov Bratstva a tisíce jeho stúpencov.

Egyptská vláda minulý týždeň vyhlásila Moslimské bratstvo za "teroristickú organizáciu". Urobila tak v stredu, len deň po tom, čo pri výbuchu bomby pred budovou policajného veliteľstva v meste Mansúra zahynulo 16 ľudí a vyše 130 osôb utrpelo zranenia.

K zodpovednosti za samovražedný bombový útok sa prihlásila sinajská extrémistická skupina Ansár Bajt al-Mukaddas (Prívrženci Jeruzalema), ktorá však nie je priamo napojená na Moslimské bratstvo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies