Egypt: Žralok dohrýzol štyroch Rusov pri letovisku Šarm aš-Šajch

NETKY.SK • 2 December 2010, 09:08 • 2 min
Egypt: Žralok dohrýzol štyroch Rusov pri letovisku Šarm aš-Šajch

Egypt: Žralok dohrýzol štyroch Rusov pri letovisku Šarm aš-Šajch

slovakia

left justify in out

img

Žralok dlhoplutvý pri dvoch samostatných útokoch v blízkosti pláží egyptského turistického letoviska Šarm aš-Šajch vážne dohrýzol štyroch ruských turistov, plávajúcich neďaleko od svojich hotelových pláží. Informovali o tom dnes miestne úrady.
      Ako uviedol riaditeľ ochranárskeho inštitútu Sinai Conservation Mohamed Salem, žralok napadol dvoch Rusov plávajúcich v oblasti Rad Nasrání neďaleko známeho letoviska Šarm aš-Šajch pri Červenom mori. Turisti prišli o horné končatiny.
      Pravdepodobne ten istý žralok zaútočil v utorok na inú dvojicu Rusov, ktorí plávali neďaleko svojej hotelovej pláže. Žralok vážne zranil ženu stredného veku na nohe a odhryzol jej ruku. Žena dostala pri útoku srdcový infarkt a museli ju v nemocnici oživovať.
      Druhá žena pri tomto útoku prišla o pravú ruku a ľavú nohu.
      Inštruktor potápania Hasan Salem pre tlačovú agentúru AP povedal, že ho pri potápaní v rovnakej oblasti obkľúčil ten istý žralok, ktorý potom zaútočil na plávajúcu dvojicu.
      "Podarilo sa mi odplašiť žraloka tým, že som mu fúkal do tváre bublinky. Potom som videl ako pláva k žene a útočí na ňu," citovala muža agentúra AP.
      Všetky štyri obete útoku žraloka previezli letecky do nemocnice v Káhire. Ich stav je kritický.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies