Ebola sa takmer určite rozšíri aj do Európy

NETKY.SK • 7 Október 2014, 19:06 • 2 min
Ebola sa takmer určite rozšíri aj do Európy

LONDÝN - Európa v najbližšom čase "takmer určite" zaznamená ďalšie prípady eboly, varovala v utorok Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).

slovakia

left justify in out

Riaditeľka jej európskej pobočky Zsuzsanna Jakabová to povedala pre agentúru Reuters niekoľko hodín po tom, ako v Európe potvrdili prvý miestny prípad nákazy. Ide o nemenovanú španielsku zdravotnú sestru. "Nedá sa vyhnúť tomu... že podobné incidenty sa stanú aj v budúcnosti," uviedla. "Ale najdôležitejšie z nášho pohľadu je, že Európa je stále málo riziková a predovšetkým jej západná časť je na hemoragické horúčky vrátane eboly pripravená najlepšie na svete," dodala predstaviteľka WHO.

 

O pozitívnych výsledkoch testov nemenovanej španielskej ženy v pondelok informovala tamojšia ministerka zdravotníctva Ana Matová. Ebolou sa podľa nej nakazila jedna z členiek zdravotníckeho tímu snažiaceho sa zachrániť 69-ročného kňaza prevezeného do vlasti zo Sierry Leone. Ten ochoreniu 25. septembra podľahol a stal sa tak druhou obeťou epidémie z radov španielskych misionárov. Zdravotnú sestru medzičasom takisto hospitalizovali, jej stav je však údajne stabilizovaný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies