E.ON a Statoil vybudujú pri pobreží Nemecka veterný park za vyše miliardu eur

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 15:18 • 2 min
E.ON a Statoil vybudujú pri pobreží Nemecka veterný park za vyše miliardu eur

OSLO - Nemecká energetická spoločnosť E.ON a nórsky Statoil vynaložia vyše 1,2 mld. eur na investíciu do vybudovania veterného parku v Baltskom mori pri pobreží Nemecka.

slovakia

left justify in out

O vybudovaní veterného parku Arkona obe firmy informovali v pondelok. Každá z nich bude v 385-megawattovom projekte vlastniť 50 %. Očakáva sa, že park bude úplne v prevádzke v roku 2019.


"Veterný park Arkona bude poskytovať energiu z obnoviteľných zdrojov až pre 400 tis. domácnosti v Nemecku, čo znamená, že ide o jeden z najväčších projektov pobrežných veterných parkov," uviedla firma Statoil vo vyhlásení. Park bude využívať 60 šesťmegawattovych turbín z produkcie nemeckej firmy Siemens, uviedla spoločnosť E.ON.

 

"Tento projekt ponúka ideálne podmienky pre ďalšiu redukciu nákladov na pobrežné veterné parky a bude veľkým krokom vpred pri realizácii nášho cieľa, aby energia z obnoviteľných zdrojov bola naozaj konkurencieschopná," dodal E.ON.


Nórska ropná spoločnosť Statoil vlani založila divíziu New Energy Solutions, aby rozšírila podnikanie mimo svojej tradičnej oblasti ropného a plynárenského odvetvia. "Táto investícia je v súlade s našou stratégiou doplnenia ropného a plynárenského portfólia o ziskovú výrobu energie z obnoviteľných zdrojov," uviedol generálny riaditeľ Statoilu Eldar Saetre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies