E-mail zaslaný z Británie omylom do USA pomohol zachrániť ženu v Taliansku

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 12:15 • 2 min
E-mail zaslaný z Británie omylom do USA pomohol zachrániť ženu v Taliansku

VERONA - Polícia v obci Verona na území amerického štátu New Jersey dostala omylom elektronickú správu od študenta v Británii, ktorý sa snažil týmto spôsobom upozorniť na samovražedné úmysly ženy, nachádzajúcej sa v tom čase v rovnomennom meste na severe Talianska.

slovakia

left justify in out

Napriek zámene adresy sa však toto varovanie nakoniec dostalo do správnych rúk a nemenovanú ženu sa podarilo zachrániť, informovala v utorok agentúra AP.

 

Polícia v americkej Verone podľa vyjadrenia jej náčelníka Mitchella Sterna dostala 14. apríla e-mail od Číňana obávajúceho sa o svoju priateľku, ktorá je takisto čínskej národnosti a študuje na akadémii krásneho umenia vo Verone v Taliansku. Odosielateľ z Británie tvrdil, že počas internetového rozhovoru sa mu táto žena zdôverila s úmyslom ublížiť si.

 

Stern v danej záležitosti kontaktoval policajnú organizáciu Interpol, ktorá upozornenie preposlala štátnej polícii v Taliansku. Tamojšie ministerstvo vnútra uviedlo, že študentku následne našli v byte s čiastočne prerezanými zápästiami, pričom mala pri sebe aj napoly prázdnu nádobu s antidepresívami.

 

Stern v tejto súvislosti priznal, že 30-členný policajný zbor v americkej Verone občas dostáva e-maily, ktorých odosielatelia hľadajú stratenú batožinu alebo nahlasujú krádeže v rovnomennom talianskom meste, podobný prípad sa však doteraz nevyskytol. Dodal, že uvedený príbeh nechcel zverejniť, talianski kolegovia ho však považovali za príležitosť ukázať, ako funguje vzájomná spolupráca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies