Džihádistická skupina pohrozila atentátom na Francoisa Hollanda

NETKY.SK • 24 Marec 2014, 13:29 • 2 min
Džihádistická skupina pohrozila atentátom na Francoisa Hollanda

WASHINGTON - Džihádistická skupina opätovne pohrozila zavraždením francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda ako odplatu za nedávnu účasť Francúzska na vojenských intervenciách v Afrike.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes denník Japan Times s odvolaním sa na inštitút SITE, ktorý monitoruje činnosť teroristov.
     

Mediálna sieť al-Minbár Džihádí, patriaca islamským militantom s väzbami na medzinárodnú teroristickú organizáciu al-Káida, vyzýva moslimov, aby zorganizovali útok na Hollanda, ako aj na francúzske záujmové skupiny kdekoľvek na svete, čím vyjadria svoju podporu moslimským bratom v Stredoafrickej republike (SAR) a Mali.
     

Francúzsko vlani v januári vyslalo vojenské jednotky do Mali so zámerom vytlačiť odtiaľ islamistických radikálov a vzbúrencov z kmeňa Tuarégov, ktorí prevzali kontrolu nad púštnou severnou časťou krajiny. Paríž tiež vyslal 2000 vojakov do SAR na podporu 6000 príslušníkom mierovej misie Africkej únie (AÚ).
     

Opatrenia prišli po tom, ako sa touto krajinou prevalila vlna krvavého násilia medzi moslimami a kresťanmi, ktorá bola dôsledkom štátneho prevratu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies