Džarba lídrom Západom uznávaného opozičného zástupcu

NETKY.SK • 6 Január 2014, 10:43 • 2 min
Džarba lídrom Západom uznávaného opozičného zástupcu

ISTANBUL - Hlavným bodom stretnutia jedného z hlavných reprezentantov roztrieštenej sýrskej opozície však bude pondelňajšie rozhodnutie, či sa zúčastní na pripravovanej mierovej konferencii, ktorú usporadúvajú USA a Rusko.

slovakia

left justify in out

Národná koalícia sýrskych opozičných síl v nedeľu opätovne zvolila do svojho čela Ahmada Džarbu, ktorý tak pomerom hlasov 65 ku 52 porazil bývalého sýrskeho premiéra Riáda Hidžába. Potvrdili to nemenované zdroje z prostredia konferencie, ktorá sa koná v tureckej metropole Istanbul. Jednou z troch zástupcov Džarbu, ktorý bol zvolený na ďalších šesť mesiacov, bude aj mladá žena Núra al-Amírová. Hlavným bodom stretnutia jedného z hlavných reprezentantov roztrieštenej sýrskej opozície však bude pondelňajšie rozhodnutie, či sa zúčastní na pripravovanej mierovej konferencii, ktorú usporadúvajú USA a Rusko v meste Montreux pri Ženeve s cieľom zastaviť krviprelievanie v Sýrii.

Jedna z hlavných skupín v rámci Národnej koalície sýrskych opozičných síl už v sobotu potvrdila, že sa na mierovej konferencii nezúčastní. Sýrska národná rada uviedla, že opustí rady koalície, ak ostatné jej členské skupiny do Montreux pôjdu. Rada trvá na tom, aby prezident Baššár al-Asad odstúpil z funkcie, takéto záruky však zatiaľ nedostala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies