Dym na radarovej stanici spôsobil zastavenie letov na letiskách v Chicagu

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 09:07 • 2 min
Dym na radarovej stanici spôsobil zastavenie letov na letiskách v Chicagu

CHICAGO - Dym vo vnútri radarového zariadenia si v utorok vyžiadal zastavenie všetkých prichádzajúcich aj odchádzajúcich letov na oboch letiskách v americkom meste Chicago, čím došlo k dočasnému zablokovaniu jedného z najväčších leteckých uzlov krajiny. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ako vo svojom vyhlásení uviedla Federálna letecká správa (FAA), všetok personál radarovej stanice typu TRACON v neďalekom meste Elgin sa podarilo bezpečne evakuovať. Príčiny dymu, ktorý sa objavil na druhom poschodí zariadenia, neboli dosiaľ zistené. K incidentu došlo okolo poludnia miestneho času.

 

Premávku všetkých letov zastavili na medzinárodných letiskách O'Hare a Midway. Prichádzajúce lety, ktoré sa v tom čase nachádzali vo vzduchu, odklonili na záložné letisko v meste Aurora. Podľa špecializovaných webových stránok FlightAware presiahol počet odložených letov na O'Hare 300.

 

O'Hare je druhým najvyťaženejším letiskom v Spojených štátoch, pričom je významným dopravným uzlom, keďže približne polovica všetkých vybavených pasažierov tam prestupuje na ďalšie letecké spoje. Výpadok jeho prevádzky preto spôsobuje obrovskú reťazovú reakciu v leteckej doprave USA.

 

Zamestnanci radarovej stanice TRACON sú zodpovední za riadenie letovej dopravy v celom regióne. Hneď ako sa prichádzajúce lietadlo priblíži k príslušnému letisku na menej než osem kilometrov, TRACON automaticky odovzdáva kontrolu lietadla riadiacej veži letiska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies