Dvom talianskym bankám chýba kapitál v celkovej výške 6,4 miliardy eur

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 16:46 • 2 min
Dvom talianskym bankám chýba kapitál v celkovej výške 6,4 miliardy eur

RÍM - Banková kríza v Taliansku pokračuje. Dvom talianskym finančným inštitútom podľa Európskej centrálnej banky (ECB) chýba kapitál celkovo vo výške 6,4 miliardy eur.

slovakia

left justify in out

Kapitálová diera Banca Popolare di Vicenza predstavuje 3,3 miliardy eur a finančného domu Veneto Banca 3,1 miliardy eur, uviedli v noci nadnes banky s odvolaním sa na nedávne záťažové testy ECB.

 

Talianske banky bojujú s vysokým objemom zlých úverov, keďže rast ekonomiky je stále slabý. Taliansko preto koncom vlaňajška schválilo záchranný balík v hodnote vyše 20 miliárd eur, aby malo k dispozícii prostriedky na pomoc finančným domom, ktoré sa ocitnú v problémoch. Najznámejším prípadom talianskej banky, ktorá sa nachádza v kríze, je najstaršia banka na svete Monte dei Paschi di Siena založená v roku 1472.

 

Banca Popolare di Vicenza a Veneto Banca požiadali v polovici marca o štátnu pomoc. Podľa aktuálnych údajov sú oba finančné inštitúty v princípe solventné, čo je dôležitým predpokladom pre poskytnutie štátnej pomoci.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies