Dvom novinárom z agentúry Reuters predĺžili väzbu

NETKY.SK • 27 December 2017, 11:05 • 2 min
Dvom novinárom z agentúry Reuters predĺžili väzbu

BANGKOK - Mjanmarský súd v stredu predĺžil väzbu dvom novinárom z tlačovej agentúry Reuters, ktorých tento mesiac zatkli za "získavanie dôležitých tajných dokumentov" od policajtov.

slovakia

left justify in out

Wa Lone a Kyaw Soe Oo čelia obvineniam z porušenia zákona o štátnom tajomstve a môžu sa zaň dostať za mreže až na 14 rokov. Proces s nimi sa začne 10. januára.

Dvojicu zatkli 12. decembra po tom, čo u nich našli dokumenty s tajnými informáciami týkajúcimi sa bezpečnostných zložiek. Citlivé údaje sa novinárom podarilo získať od dvoch policajtov, ktorí pracovali v nepokojnom Jakchainskom štáte, odkiaľ od leta ušlo viac ako 630-tisíc ľudí z moslimskej menšiny Rohingov.

Na stredajšom pojednávaní, ktoré sa konalo na súde na predmestí Rangúnu, sa zúčastnili desiatky ďalších mjanmarských žurnalistov oblečených v čiernych tričkách a dožadujúcich sa prepustenia svojich kolegov. Na prepustenie novinárov z Reuters vyzvali Mjanmarsko okrem iných aj USA, Organizácia Spojených národov a Európska únia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies