Dvojica ukradla meď, vyradili z prevádzky železničnú trať Púchov - Lúky

NETKY.SK • 26 Február 2014, 12:57 • 2 min
Dvojica ukradla meď, vyradili z prevádzky železničnú trať Púchov - Lúky

PÚCHOV – Policajný vyšetrovateľ z Považskej Bystrice obvinil dvoch mužov z Púchova (18, 30) z pokračujúceho zločinu poškodzovania všeobecne prospešného zariadenia v súbehu s prečinom krádeže. Z napájacieho transformátora na železničnej trati kradli medené súčiastky.

slovakia

left justify in out

Ako dnes TASR informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, 18-ročný mladík 17. februára vo večerných hodinách na trati Púchov - Lúky odpojil oceľové laná napájacieho transformátora, vylial chladiaci olej z transformátora a uvoľnil z neho medené časti. Tieto súčiastky si uložil do vreca a odniesol do zberných surovín. Asi 27 kilogramov súčiastok z trate mu v zberných surovinách odkúpili za 120 eur. Železniciam však spôsobil škodu, ktorá nebola doteraz vyčíslená.

"K druhému skutku si mladík vzal na pomoc 30-ročného muža. Dohodli sa, že odcudzia medené súčiastky z transformátora na železničnej trati v Púchove. Mladší z dvojice demontoval prívodné laná vedúce z koľajiska do transformátora pod návestidlom. Poškodil elektroinštaláciu, odskrutkoval kryt transformátora a násilím vyberal medené súčiastky. Pri skutku oboch mužov vyrušili a následne ich začali prenasledovať púchovskí policajti. Jedného z dvojice zadržali na mieste. Druhého o pár hodín neskôr," priblížila Antalová.

Ako dodala, súčiastky si nestihli vziať so sebou a speňažiť v zberných surovinách. Týmto skutkom sa im podarilo vyradiť z prevádzky železničnú trať Lúky - Púchov na niekoľko hodín. Ani v tomto prípade železnice škodu zatiaľ nevyčíslili. V prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody na štyri až osem rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies