Dve ženy prepadli dôchodkyňu, hrozí im 12 rokov za mrežami

NETKY.SK • 15 Júl 2016, 11:00 • 2 min
Dve ženy prepadli dôchodkyňu, hrozí im 12 rokov za mrežami

BRATISLAVA - Polícia obvinila zo zločinu lúpeže 25-ročnú Magdalénu z okresu Spišská Nová Ves a 29-ročnú Žanetu z Košíc po tom, ako vo štvrtok 14. júla krátko po polnoci lúpežne prepadli pri Južnej triede v Košiciach 63-ročnú dôchodkyňu.

slovakia

left justify in out

Ako informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, ženy sa dôchodkyni snažili z rúk vytrhnúť tašku s osobnými vecami. Poškodená sa bránila a tašku nechcela pustiť, preto ju zvalili na zem a jedna zo žien ju uhryzla do ruky. Dôchodkyňa po uhryznutí tašku pustila a páchateľky so svojím lupom z miesta ušli.

 

Pohotovostné motorizované jednotky polície okamžite začali pátrať po okolí a obidve ženy zadržali. V okolí miesta činu našli aj porozhadzované odcudzené veci z tašky. Polícia zároveň zistila, že po jednej zo zadržaných žien vyhlásili pátranie v inej trestnej veci. Krádežou tašky s osobnými vecami a hotovosťou spôsobili dôchodkyni škodu 80 eur. Obvinené ženy umiestnili v cele policajného zaistenia s podnetom na ich vzatie do väzby. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies