Dve ženy podozrivé z vraždy Kim Čong-nama sú usvedčené

NETKY.SK • 9 Október 2017, 08:00 • 2 min
Dve ženy podozrivé z vraždy Kim Čong-nama sú usvedčené

KUALA LUMPUR - Dve ženy súdené za vraždu nevlastného brata severokórejského diktátora Kim Čong-una sa dostavili dnes ráno za prísnych bezpečnostných podmienok do laboratória, aby im tam ukázali oblečenie obsahujúce nebezpečný jed použitý pri zločine. Píše o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Obvinené ženy pochádzajúce z Indonézie a Vietnamu sprevádzali pri návšteve laboratória na analýzu chemických zbraní sudca, žalobcovia a obhajcovia. Časti ženského oblečenia, ktoré si tam prehliadli, budú neskôr na súde predložené ako riadny dôkazový materiál. AP pripomína, že návštevy laboratórií či miest činu bývajú pri súdnych procesoch v Malajzii bežnou praxou.

 

Malajzijský expert v oblasti chémie Raja Subramaniam vo štvrtok pred súdom uviedol, že stopy po chemickej bojovej látke VX v čistej forme a jeho prekurzory, ktoré sa našli na tele zavraždeného Kim Čong-nama, boli nájdené aj na mikine s nápisom LOL, ktorú mala v čase vraždy oblečenú podozrivá vietnamská občianka Doan Thi Huong. Stopy rozloženého VX sa našli aj za jej nechtami.

 

Subramaniam uviedol, že stopy po vedľajšom produkte VX sa našli i na tričku s krátkym rukávom, ktoré mala v čase vraždy oblečené druhá podozrivá. Dvadsaťdeväťročná Vietnamka Doan Thi Huong a 25-ročná Indonézanka Siti Aisyahová sú obvinené z toho, že 13. februára otrávili Kim Čong-nama tak, že mu na medzinárodnom letisku v majalzijskej metropole Kuala Lumpur potreli tvár jedom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies