Dvaja muži pripravili fingovaným predajom postreku dôchodcu o 700 eur

NETKY.SK • 18 Máj 2017, 10:58 • 2 min
Dvaja muži pripravili fingovaným predajom postreku dôchodcu o 700 eur

Gbelce 18. mája (TASR) - Dôchodcu z Gbeliec v okrese Nové Zámky okradla dvojica mužov o 700 eur. Jeden z mužov zazvonil pri dome 75-ročného dôchodcu a pýtal sa na jeho syna.

slovakia

left justify in out

Údajne mu priniesol postrek, ktorý si objednal. „Domáci pán sa spýtal, ktorý syn, muž za plotom odpovedal, že ten vyšší. Rozhovor pokračoval v duchu sprostredkovania kúpy postreku, nasledoval fiktívny telefonát predajcu so synom majiteľa domu a finančná transakcia v letnej kuchyni,“ opísala priebeh podvodu hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

 

Keď obidvaja muži vyšli na dvor, pridružila sa k nim ďalšia osoba, kamarát predajcu, ktorý potreboval kúsok drôtu. „Kým sa domáci pán venoval výberu drôtu v garáži, jeden z páchateľov mu vybrakoval peňaženku. Dvojica ho obrala o 700 eur a stihla ujsť na tmavočervenom osobnom aute s maďarským evidenčným číslom,“ povedala Čuháková. Približne 30-roční muži zavalitých postáv sa po celý čas s domácim aj medzi sebou rozprávali po maďarsky.

 

Polícia opäť vyzýva občanov akéhokoľvek veku na opatrnosť pri komunikácii s cudzími ľuďmi. Varuje ich, aby nevpúšťali cudzích ľudí do dvorov rodinných domov a už vôbec nie do domu alebo bytu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies