Dvaja holandskí vojaci z jednotiek OSN zahynuli počas výcviku v Mali

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 08:48 • 2 min
Dvaja holandskí vojaci z jednotiek OSN zahynuli počas výcviku v Mali

HAAG - Dvaja holandskí príslušníci mierových síl OSN dnes zahynuli a ďalší utrpel vážne zranenia pri nehode, ku ktorej došlo počas výcviku na strelnici v Mali. Oznámila to holandská vláda, citovala ju agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Veliteľ holandských ozbrojených síl Rob Bauer identifikoval obete incidentu ako 24-ročného desiatnika a 29-ročného seržanta. Usmrtení boli pri výbuchu míny na strelnici neďaleko mesta Kidal ležiaceho na severe Mali.

 

Zástupcovia mierových síl OSN v Mali informovali o úmrtí vojakov už skôr, nezverejnili však ich národnosť.

 

V Mali v súčasnosti pôsobí v rámci mierovej misie OSN približne 400 holandských vojakov. Dvaja holandskí príslušníci jednotiek OSN zahynuli na severe tejto africkej krajiny aj vlani v marci, pri havárii vojenského vrtuľníka.

 

Misia OSN v Mali (MINUSMA) pozostáva z takmer 11.800 vojakov a policajtov. V priebehu ostatných troch rokoch zahynulo v Mali pri rôznych útokoch, ku ktorých dochádza takmer každý týždeň, už viac ako 70 jej príslušníkov. Ide o celosvetovo najnebezpečnejšiu misiu takzvaných modrých prílb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies