Dvadsaťjednotka po tri body aj do Holandska

NETKY.SK • 9 Október 2015, 12:04 • 2 min
Dvadsaťjednotka po tri body aj do Holandska

NIJMEGEN - Pre slovenských futbalových reprezentantov do 21 rokov bude nedeľné stretnutie na pôde Holandska (v Nijmegene, výkop o 14.30 h) v 3. kole 8. skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2017 tejto vekovej kategórie do Poľska výrazne odlišné od štvrtkového myjavského víťazstva 2:0 nad cyperskými rovesníkmi. Nielenže sa úloha favorita prenesie na ich protivníka, na zverencov Pavla Hapala čaká úplne iný herný štýl. Holanďania sa na rozdiel od Cyperčanov snažia tvoriť, budú hýriť aktivitou.

slovakia

left justify in out

"Štart do tejto eliminácie mali šesťbodový. Videli sme ich aj naživo, bol som sa na nich pozrieť v Turecku. Sú nepríjemní, technickí a futbaloví, majú svoj zažitý systém. Snažia sa súperovi vnútiť svoju hru, no my disponujeme kvalitným kádrom, takže sa nemáme čoho báť," vysvetlil pre agentúru SITA 46-ročný český tréner Hapal. "Ide o silného oponenta, radi držia loptu na svojich kopačkách," potvrdil kapitán tímu SR "21" Adam Zreľák.

 

Diferentná vstupná pozícia i povinnosti na trávniku však, paradoxne, môžu byť pre mladých Slovákov výhodou. "Veríme, že to bude jednoduchšie. Holanďania budú chcieť zvíťaziť, ale aj my sa odtiaľ pokúsime priviezť tri body," nabádal Pavel Hapal.

 

"V Holandsku to bude o niečom inom, aspoň tam nejdeme pod takým tlakom. Domáci sú favoriti, oni môžu stratiť, my získať. Myslím si, že lepšie sa nám bude hrať proti ´oranjes´ ako s ostrovným outsiderom," prízvukoval Albert Rusnák ml. - legionár práve z najvyššej holandskej súťaže Eredivisie, kde si oblieka dres Groningenu.

 

"Musíme byť efektívnejší. Do zápasu predsa nenastúpime s cieľom prehrať. Zaváhali sme v Bielorusku, teraz si ideme po body do Holandska," vyhlásil Žilinčan Jaroslav Mihalík, ktorý sa stal hrdinom druhého dejstva spomenutého štvrtkového triumfu nad výberom Cypru do 21 rokov.

Predpokladaná zostava SR "21": A. Chovan - Valjent, B. Niňaj, Škriniar, Mazáň - Lobotka, D. Ivan - A. Rusnák ml., Bero, J. Mihalík - Zreľák



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies