Dva tragické požiare vo Francúzsku: Zomrelo osem osôb vrátane piatich detí

NETKY.SK • 31 Marec 2013, 11:00 • 2 min
Dva tragické požiare vo Francúzsku: Zomrelo osem osôb vrátane piatich detí

PARÍŽ - Osem ľudí vrátane piatich detí zahynulo v noci na nedeľu pri dvoch požiaroch vo Francúzsku. Traja ľudia prišli o život a 13 utrpelo zranenia pri požiari sedemposchodovej budovy na parížskom predmestí Aubervilliers, ktorú okupovali nelegálne.

slovakia

left justify in out

Oheň vypukol v sobotu neskoro večer na treťom poschodí a viacerých ľudí prinútil vyskočiť z okna, aby unikli plameňom. Štyria zo zranených sú vo vážnom stave. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa. Na miesto nešťastia prišla aj ministerka výstavby Cécile Duflotová. Zástupkyňa starostu štvrte Aubervilliers Evelyne Yonnetová povedala, že budova z 20. rokov minulého storočia bola v zlom stave a okupovalo ju asi 60 squatterov.

Ďalší tragický požiar sa stal v meste Saint-Quentin asi 130 kilometrov severovýchodne od Paríža. O život prišlo päť malých detí vo veku od dvoch do desať rokov. Deti boli na víkendovej návšteve u otca, ktorému sa podarilo vyviaznuť s ľahkými zraneniami. Oheň vypukol podľa prvých zistení náhodne v rodinnom dome.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies