Dva Boeingy 787 Dreamliner mali opäť technické problémy

NETKY.SK • 12 Jún 2013, 12:40 • 2 min
Dva Boeingy 787 Dreamliner mali opäť technické problémy

TOKIO - Boeing 787 Dreamliner japonskej leteckej spoločnosti All Nippon Airways (ANA) mal dnes pred štartom technickú poruchu motora po tom, ako iný stroj konkurenčnej leteckej spoločnosti Japan Airlines (JAL) mal problémy v utorok.

slovakia

left justify in out

Ani jeden z nich nemal problémy s prehrievaním sa lítiových batérií, pre ktoré boli tieto boeingy na celom svete na štyri mesiace vyradené z prevádzky, píše agentúra AP. Dve popredné japonské letecké spoločnosti, ktoré sú ich najväčšími operátormi vo svete, ich začali opäť využívať pre pravidelné komerčné lety od 1. júna.

Lietadlo ANA malo dopraviť 141 cestujúcich z Ube na tokijské letisko Haneda, ale jeho pravostranný motor nenaštartoval, povedal hovorca spoločnosti. Cestujúcich rozmiestnili na iné lety.

Boeing 787 leteckej spoločnosti JAL sa v utorok krátko po štarte vrátil na tokijské letisko Haneda pre problémy odmrazovacieho systému. Potrebnosť tohto systému závisí od počasia a jeho zlyhanie môže byť nebezpečné, lietadlo smerujúce do Singapuru však neriskovalo a vrátilo sa do bezpečia na zem, uviedol hovorca JAL.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies