Dubovcovej s Nestarcovou chýba slovenská konkurencia

NETKY.SK • 18 August 2014, 17:42 • 2 min
Dubovcovej s Nestarcovou chýba slovenská konkurencia

KOŠICE - Plážové volejbalistky Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová potvrdili pozíciu favoritiek a na majstrovstvách Slovenska zvíťazili piatykrát v rade.

slovakia

left justify in out

Finálový turnaj ovládli suverénnym spôsobom, keď v košickom Beach Clube nestratili ani set. V nabitom letnom programe ich ešte čaká Grand Slam v Poľsku či exhibícia v Poprade.
     

Dubovcová s Nestarcovou si v Košiciach počínali suverénne, keď bez väčších problémov zvíťazili vo všetkých štyroch zápasoch. Aj v tom finálovom potvrdili, že v súčasnosti nemajú na Slovensku konkurenciu a majsterkami Slovenska sa stali už piatykrát v rade. "Zatiaľ veru na Slovensku konkurenciu nemáme. Boli by sme rady, ak by tu niekto bol a my by sme nemuseli v zime chodiť trénovať do zahraničia. Tu totiž nie je s kým v zime trénovať. Ak to niekto na Slovensku robí, tak len cez leto, ale my sa pripravujeme už od začiatku decembra. Naša sezóna trvá jedenásť mesiacov a do zahraničia chodíme nielen na turnaje, ale aj na tréningy," uviedla Dominika Nestarcová po finálovom zápase. V ňom zdolali dvojicu Poszmiková, Michalovičová v dvoch setoch a hoci sa súperky snažili, na najúspešnejšie slovenské duo súčasnosti nestačili.
     

Na košickom piesku sa cez víkend predstavilo 12 dvojíc a Dubovcová s Nestarcovou na ňom odohrali štyri zápasy v priebehu dvoch dní. Pre pätnáste hráčky svetového rebríčka to však nebol problém, keďže ešte väčšiu záťaž zažili nedávno vo švajčiarskom Biel/Bienne na turnaji Európskej série CEV Masters. "Vo Švajčiarsku to bolo ešte ťažšie. Tam sme odohrali za prvé dva dni šesť zápasov, ktoré boli omnoho náročnejšie a hrali sme v nich aj niekoľko tajbrejkov. Tu sme mali za dva dni iba štyri zápasy," poznamenala Dubovcová, ktorá k atmosfére v košickom Beach Clube so spokojným úsmevom podotkla: "Mne sa tu páčilo."
     

Nestarcová s Dubovcovou získali v aktuálnej sezóne už tri bronzové medaily na turnajoch svetovej a európskej série. Vďaka tomu im patrí 15. miesto vo svetovom rebríčku. "Poctivá šesťročná práca sa ukázala. Zlepšujeme sa v každej sezóne a platí to aj o tejto. Samozrejme, že sa chceme zlepšovať neustále. Ak sa udržíme v elitnej pätnástke, bude to znamenať olympiádu. A tá je naším cieľom," poznamenala Dubovcová a v podobnom duchu sa vyjadrila aj staršia z úspešného dua Nestarcová. "Naďalej budeme poctivo pracovať, aby sme sa udržali v najlepšej pätnástke, pretože sa chceme dostať na olympiádu."
     

V rozbehnutej sezóne nemajú päťnásobné majsterky Slovenska veľa času na oddych. Triumf na republikovom šampionáte nestihli ani poriadne osláviť. "Od pondelka budeme v Poľsku na Grand Slame, potom nás koncom augusta čaká exhibícia v Poprade. V septembri sa zúčastníme európskeho masters v Azerjbajdžane a neskôr ešte ideme na Grand Slam do Brazílie," dodala Dubovcová. Slovenskí fanúšikovia budú mať možnosť dvojicu vidieť na charitatívnom turnaji "Beach exhibition", ktorý sa bude konať 30. augusta v popradskom Aquacity.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies