Drucker chce diskutovať o eHealthe s predsedom NKÚ

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 10:28 • 2 min
Drucker chce diskutovať o eHealthe s predsedom NKÚ

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Tomáš Drucker by sa mal v priebehu tohto týždňa stretnúť s predsedom Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) Karolom Mitríkom.

slovakia

left justify in out

Nový šéf rezortu zdravotníctva požiadal Mitríka o stretnutie po zverejnení informácií o závažných pochybeniach, ktoré NKÚ objavil pri elektronizácii zdravotníctva (eHealth). “Dostal som informáciu najprv z médií, vyžiadal som si kompletnú správu Najvyššieho kontrolného úradu a požiadal som pána predsedu o stretnutie,“ povedal Drucker.


Zistenia NKÚ sú podľa ministra závažné. “Nie úplne všetky možno zodpovedajú tým informáciám, ktoré mám navnímané na rezorte,“ poznamenal Drucker s tým, že eHealth, je jedna z oblastí, v ktorej sa musí prijať veľmi rýchlo stanovisko o tom, ako ďalej.


NKÚ minulý týždeň informoval o výsledkoch kontroly eHealth-u. Vzhľadom na závažnosť zistení v oblasti manažovania celého projektu odstúpil predseda Mitrík kontrolné zistenia Generálnej prokuratúre SR. Ako uviedla hovorkyňa NKÚ Daniela Bolech Dobáková, úrad ukončil na ministerstve a v Národnom centre zdravotníckych informácií kontrolu “Informačné systémy pre poskytovanie zdravotnej starostlivosti“, ktorú uskutočnil v rámci plánu kontrolnej činnosti na rok 2015.


“Zistenia kontrolórov poukazujú na viaceré systémové nedostatky, pričom sa nedalo preveriť, či sa cieľ projektu eHealth v rámci Operačného programu Informatizácie spoločnosti (OPIS) naplnil. Projekt totiž dodnes nebol ukončený, zavedený do rutinnej prevádzky a momentálne je v sklze už takmer štyri a pol roka,” konštatovala Dobáková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies