Draghi: ECB bude pokračovať v extrémne uvoľnenej menovej politike

NETKY.SK • 7 Október 2016, 19:08 • 2 min
Draghi: ECB bude pokračovať v extrémne uvoľnenej menovej politike

FRANKFURT NAD MOHANOM - Európska centrálna banka bude podľa jej šéfa Maria Draghiho pokračovať vo svojej extrémne uvoľnenej menovej politike, aby podporila ekonomiku. Informovali o tom agentúry Reuters a RTTNews.

slovakia

left justify in out

ECB zachová "vo veľkej miere svoju monetárnu podporu", uviedol dnes Draghi vo Washingtone. "Ak to bude potrebné, budeme konať a v rámci svojho mandátu použijeme všetky dostupné nástroje." Cieľom extrémne uvoľnenej menovej politiky ECB je zrýchlenie medziročného tempa spotrebiteľských cien smerom k inflačnému cieľu. ECB garantuje menovú stabilitu pri medziročnej miere inflácie tesne pod dvomi percentami. V septembri sa spotrebiteľské ceny zvýšili len o 0,4 %.

 

Doterajšie stimulačné opatrenia fungujú a transmisia menovej politiky v eurozóne sa zlepšila, myslí si Draghi. Akomodatívna menová politika ECB podľa neho v prípade potreby poskytne stimuly, ktoré pomôžu pri zotavovaní ekonomiky eurozóny a postupnom návrate inflácie na úrovne v blízkosti inflačného cieľa. Vyhliadky ekonomiky eurozóny zostávajú nízke pre slabý zahraničný dopyt, politické a ekonomické neistoty a pomalú realizáciu štrukturálnych reforiem, uviedol šéf ECB.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies