Dovolenkovať na Slovensku bude v tomto roku viac Slovákov než vlani

NETKY.SK • 4 Jún 2012, 07:26 • 2 min
Dovolenkovať na Slovensku bude v tomto roku viac Slovákov než vlani

Dovolenkovať na Slovensku bude v tomto roku viac Slovákov než vlani - Cestovanie Dovolenku na Slovensku si počas tohtoročnej letnej sezóny dopraje viac Slovákov než v minulom roku. Pre TASR to odhadol prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a

slovakia

left justify in out

img

Dovolenku na Slovensku si počas tohtoročnej letnej sezóny dopraje viac Slovákov než v minulom roku. Pre TASR to odhadol prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA) Tomáš Hasala.

Nárast domácich turistov oproti vlaňajšku však bude podľa neho mierny. "Doba je dosť komplikovaná, ale keby bol nárast päť percent, bolo by to perfektné číslo," doplnil Hasala. Domácej dovolenke nahrávajú napríklad aj zvyšujúce sa ceny leteckých a autobusových zájazdov v zahraničí pre rastúce ceny ropy. Zároveň aj to, že na Slovensku sa dokážu dohovoriť a za miestom oddychu nemusia ďaleko cestovať.

"Dovolenkári tiež začínajú vnímať, ako sa zlepšili hotely, ako sa budujú kúpaliská a akvaparky, ako sa aj naši ľudia učia usmievať a byť úslužní," vymenoval Hasala. Práve toto bude podľa neho v najbližších rokoch rozhodujúce v domácom cestovnom ruchu, avšak zlepšovanie služieb je podľa neho viditeľné už v súčasnosti. "Som optimista, pokiaľ ide o cestovný ruch na Slovensku," skonštatoval Hasala.

Voči poskytovaným službám je však podľa vlastných slov aj kritický. Pri porovnávaní Slovenska napríklad s Rakúskom, musíme toho ešte veľa dobiehať. "Rakúsko je však v desiatke cestovného ruchu na svete a buduje svoju ponuku päťdesiat rokov," opísal Hasala. Slovensko tak podľa neho nemôže byť zo dňa na deň na takej úrovni. "Aj keď takéto porovnávanie je dôležité a je inšpiratívne," podotkol prezident SACKA.

V roku 2011 sa podľa údajov Slovenskej agentúry pre cestovný ruch ubytovalo na Slovensku takmer 3,6 milióna návštevníkov. Z toho bolo domácich turistov 2,1 milióna.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies