Dovolenkou na vlastnú päsť sa dá ušetriť, treba ju plánovať už teraz

NETKY.SK • 30 Január 2012, 08:17 • 2 min
Dovolenkou na vlastnú päsť sa dá ušetriť, treba ju plánovať už teraz

Dovolenkou na vlastnú päsť sa dá ušetriť, treba ju plánovať už teraz

slovakia

left justify in out

img

Dovolenka nemusí stáť majetok, jednou z možností, ako minúť len toľko, koľko chceme, sú dovolenky na vlastnú päsť. Nad ich plánovaním by sa záujemcovia mali zamyslieť už teraz. Zorganizovať takúto dovolenku si totiž vyžaduje dostatok času a trpezlivosť. Spôsobov, ako ušetriť, je viacero. 
      "Jednoznačne odporúčam zisťovať si podrobné informácie s dostatočným predstihom, pretože najvýhodnejšie ceny za ubytovanie vám hotely vedia ponúknuť, ak si ich zarezervujete minimálne 30 dní vopred, ušetríte až 30 percent z ceny," uviedol riaditeľ hotela Mercure Bratislava Centrum Ladislav Olcsváry. Toto pravidlo však neplatí len pre tzv. veľké letné pobytové dovolenky, ale aj pre krátke víkendové návštevy zahraničných miest.
      V ponukách hotelov sa nachádzajú rôzne balíčky, zaujímať sa treba o to, aké služby navyše vie hotel zabezpečiť. Často sa dajú získať popri ubytovaní napríklad lístky na kultúrne predstavenie, celodenný lístok na mestskú hromadnú dopravu alebo pri tematicky ladenom pobyte ako Valentínsky pobyt romantickú večeru pre dvoch a raňajky na izbu.
      "Dôležité je zistiť si o hoteli čo najviac informácií. Veľké etablované hotelové siete si napríklad môžu dovoliť ponúknuť vám ubytovanie na tri noci, no platíte len za dve. Pre klientov nad 60 rokov môžu byť raňajky počas pobytu úplne zadarmo. Ak cestujú s vami deti, ktoré chcú mať vlastnú izbu, môžete dostať na ňu až 50-percentnú zľavu," vysvetlil Olcsváry.
      Výber hotela môže dovolenku spríjemniť, ale ju aj znechutiť. Podľa hoteliera je kľúčové zistiť si o hoteli čo najviac informácií. "Pozrite si referencie, nespokojní hostia sa častejšie podelia o svoje skúsenosti, budete presne vedieť, čo na mieste očakávať. Iným spôsobom je spoľahnúť sa na hotelovú sieť, ak ju poznáte, prípadne s ňou majú skúsenosti vaši známi, máte garanciu kvality a štandardov ubytovania a služieb," radí odborník.
      Nezáleží na tom, ako často človek cestuje. Podľa Olcsváryho sa oplatí zapojiť do lojalitného programu hotelov. "Hotely rovnakej siete sa nachádzajú na všetkých kontinentoch, ak ste členom ich vernostného klubu, môžete získať benefity navyše, napríklad zľavy, možnosť neskorého check-outu či ubytovanie v lepšej kategórii, než ste si zaplatili," dodáva hotelier. 
      Podľa jeho slov pre tých, ktorí sa nevedia dočkať leta a túžia po oddychu bez mrazivého chladu už teraz, aktuálne cenové ponuky favorizujú Thajsko, Južnú Afriku, príjemný pobyt možno zažiť aj v južnom Španielsku či Portugalsku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies